fbpx

Χρήστος Καμπακάκης “Οι νέοι αγαπούν τις πολεμικές τέχνες”

Χρήστος Καμπακάκης “Οι νέοι αγαπούν τις πολεμικές τέχνες”

Λίγο πρίν το lockdown μιλήσαμε με έναν επαγγελματία από αυτούς ξέρετε που ξέρουν να μιλούν με αποδείξεις,με τον Χρήστο Καμπακάκη Δάσκαλο TAEKWODO,HAPKIDO και εκπαιδευτή Αυτοάμυνας πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την ΠΟΕΤΑ..

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βασίλης Ράπτης: Το μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς τη δουλεία σου!

 

Μας εξηγεί γιατί τα παιδιά αγαπούν ολοένα και πιο πολύ τις πολεμικές τέχνες;

Τα παιδιά αγαπούν τις πολεμικές τέχνες και γενικότερα τα μαχητικά αθλήματα. Για να μπορέσει ένα παιδί να αγαπήσει μια πολεμική τέχνη σπουδαίο ρόλο έχει ο δάσκαλος που θα τους μεταδώσει τις αρχές και την νοοτροπία της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης.

 

 

Από τις πιο δημοφιλής πολεμικές τέχνες είναι το TAEKWONDO, το τζούντο, το καράτε. Με την σωστή καθοδήγηση του δασκάλου το παιδί θα μπορέσει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Θα δημιουργήσει δυνατό σώμα, η άσκηση θα το βοηθήσει στην ψυχολογία του, ισχυρό ανοσοποιητικο., θα αναπτύξει πνεύμα συνεργασίας.

Αποτέλεσε πλήγμα για τον αθλητισμό ο Covid-19 και όχι τόσο η επιδημία γιατί είναι μια κατηγορία που αφορά την υγεία και θέλει προσοχή όσο το κλείσιμο των αθλητικών δραστηριοτήτων και κατά συνέπεια και των αθλητικών δραστηριοτήτων?

Η πανδημία του covid – 19 αποτελεί πλήγμα για τον αθλητισμό επαγγελματικο και ερασιτεχνικό αντίστοιχα. Θα αναφερθώ πρώτα στο οικονομικό κομμάτι, πάρα πολλές αθλητικές διοργανώσεις έχουν ακυρωθεί, πολλοί αθλητικοί σύλλογοι αναγκάστηκαν να κλείσουν οριστικά.έχει δημιουργηθεί μια τεράστια οικονομική τρύπα. Πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοιου, υπάρχουν και οι ψυχολογικές επιπτώσεις. Ο αθλητισμός είναι γνωστό ότι βοηθάει τον αθλουμενο να αναπτύξει τις σωματικές του ικανότητες, να θωρακισει το ανοσοποιητικο του σύστημα να κοινωνικοποιηθει να βελτιωθεί ψυχικά.

 

 

Όταν όμως το στερείται αυτό, οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πολλές. μειώνεται η κοινωνικοποιση, χάνεται η επικοινωνία, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αυξηθεί το άγχος. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος κατάθλιψης. Γενικά οι στόχοι και τα όνειρα του κάθε αθλούμενου χάνονται. Καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση. Η μόνη ελπίδα μας είναι να μείνουμε ενωμένοι..

Κάποιος που θα ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα και γύρω από τις πολεμικές τέχνες άλλα και γενικά να ρωτήσει και να μάθει περισσότερες πληροφορίες που θα μπορούσε να σε συναντήσει?

Η έδρα μου βρίσκεται στο Μαρούσι. Marousi Martial Arts Academy. Διεύθυνση:Γραμμου 29. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να με βρούμε στη σελίδα της σχολής στο Facebook(Marousi Martial Arts Academy) και επίσης στον προσωπικό μου λογαριασμό(Καμπακακης Χρήστος)

Εργάζομαι βέβαια ως προπονητής και σε άλλες σχολές και γυμναστήρια στην Αττική.