fbpx

Όσα πρέπει να προσέχεις στο δρόμο για τη θάλασσα αν θες να μείνεις όρθιος

Όσα πρέπει να προσέχεις στο δρόμο για τη θάλασσα αν θες να μείνεις όρθιος

Καλοκαιράκι και μέχρι να πας διακοπές όπως είναι φυσικό καβαλάς τη μηχανή σου και μόνος σου ή με τη γυναίκα ή τον κολλητό εξορμάς στη κοντινότερη παραλία. Αν είσαι Θεσσαλονικιός πας όπως είναι φυσικό στη Χαλκιδική με το κατά τα άλλα συνηθισμένο ταξίδι, να αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα επικίνδυνης διαδρομής κυρίως από τους οδηγούς και όχι τόσο από τον δρόμο, ειδικά μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 κακά που μπορεί να πάθεις αν οδηγάς ημίγυμνος στο δρόμο για τη παραλία!

 

Είτε πας Χαλκιδική, είτε σε οποιαδήποτε παραλία της χώρας και είσαι δικάβαλος θα πρέπει να προσέχεις ακόμα περισσότερο αφού ο επιβάτης όσο δικός σου άνθρωπος και αν είναι δεν ξέρεις ποτέ πως θα αντιδράσει σε κάποιον ξαφνικό ελιγμό.

Και επειδή οι δρόμοι προς τις παραλίες έχουν αυξημένη κίνηση από αυτοκίνητα αλλά και μοτοσικλέτες καλό είναι να προσέχεις τα εξής αν θέλεις να μείνεις όρθιος:

 

  1. Τους καθρέφτες για τα αυτοκίνητα

Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο καλό είναι να ρίχνεις συχνές ματιές στους καθρέφτες ώστε να αποφύγεις τους άσχετους και επικίνδυνους οδηγούς αυτοκινήτων που κολλάνε σε όλα τα προπορευόμενα οχήματα νομίζοντας ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να τους ανοίξουν δρόμο επειδή …τρέχουν!  Αν τον δεις τον επικίνδυνο να κολλάει τότε συνετό είναι να κάνεις δεξιά και να τον αφήσεις να περάσει ή να αναπτύξεις ταχύτητα και να ξεκολλήσεις. Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από τα δύο άναψε αλάρμ μήπως και καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι επικίνδυνο.

 

  1. Τους καθρέφτες για τους κάγκουρες

Επειδή λοιπόν υπάρχει και ο κάγκουρας αναβάτης μοτοσικλέτας πρόσεχε τους καθρέφτες μήπως και τον δεις να έρχεται για να φυλαχτείς! Μόνιμη συνήθεια του οι σφήνες με μεγάλη ταχύτητα οριακά ξυστά από αυτοκίνητα αλλά και μοτοσικλέτες. Πόσο επικίνδυνο είναι ξαφνικά σε απόσταση μερικών εκατοστών να σε «ξύσει» ένας κάγκουρας με τα γκάζια; Γι αυτό το νου σου στους καθρέφτες!

 

  1. Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδιά

Αν δεις αυτοκίνητο με τα παιδάκια να παίζουν χωρίς να φορούν ζώνες ασφαλείας στο πίσω κάθισμα σου αυτοκινήτου, τότε φυλάξου. Είναι βέβαιο ότι ο οδηγός και πατέρας δεν ξέρει τι του γίνεται από θέμα ασφάλειας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει στραβοτιμονιά επειδή το ένα παιδάκι έκανε κάτι ξαφνικό μέσα στο αυτοκίνητο.

 

  1. Αυτοκίνητα χωρίς κλιματισμό

Η ζέστη και η ταχύτητα σε ένα αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό είναι ότι χειρότερο για έναν οδηγό ειδικά αν τρέχει με περισσότερο από 100χλμ. Ο ζεστός αέρας στροβιλίζεται από τα ανοικτά παράθυρα και το βέβαιο είναι ότι όχι μόνο κάνει …κεφάλι αλλά «ρίχνει» και τα αντανακλαστικά. Αν δεις τέτοια αυτοκίνητα προσπέρνα γρήγορα και με ασφάλεια και απομακρύνσου.

 

  1. Τις κρυφές παγίδες του δρόμου

Οι δρόμοι μας δεν είναι και ότι το καλύτερο. Μπορεί ξαφνικά να χάσεις τον έλεγχο της μοτοσικλέτας σου επειδή δεν πρόσεξες ότι έπεσες σε μια λακούβα ή ένα αυλάκι που έχει σχηματιστεί από την καθίζηση της ασφάλτου. Εκτός από τη κίνηση, πρόσεχε και το οδόστρωμα!

 

  1. Την αφυδάτωση

Πιες νερό πριν ξεκινήσεις το ταξίδι. Η αφυδάτωση είναι ο ύπουλος εχθρός και εκδηλώνεται χωρίς να το καταλάβεις ειδικά αν είσαι από εκείνους που δεν ιδρώνουν εύκολα. Ενυδατώσου καλά και ξεκίνα το ταξίδι. Αν ζεσταίνεσαι φόρα το μπουφάν ημίγυμνος και απέφυγε να οδηγάς με μπλουζάκι ή ημίγυμνος!