fbpx

Όταν βλέπεις το «μωρό» σου να …κάθεται ή να υπολειτουργεί…

Όταν βλέπεις το «μωρό» σου να …κάθεται ή να υπολειτουργεί…

Ξυπνάς το πρωί! Η μέρα είναι ηλιόλουστη και ευχάριστη. Ανοίγεις την τηλεόραση και θυμάσαι ότι δεν πρέπει να βγεις από το σπίτι, παρά μόνο για τα αναγκαία. Είναι το κακό που μας βρήκε, η πανδημία του κορωνϊού!

Σκας στο σπίτι, κατεβαίνεις κάτω στη πυλωτή και την βλέπεις. Εκεί σε περιμένει να την πας …βόλτα. Σκεπασμένη, σα να κοιμάται και δεμένη σφιχτά για να μην την «φάνε». Το «μωρό» σου είναι εκεί ακίνητο, σβηστό! Η αγαπημένη σου μοτοσικλέτα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσο επηρεάζει τη μηχανή σου η ακινησία λόγω κορωνοϊού

 

Είναι οδυνηρό δε λέω, όμως πιο οδυνηρό είναι ίσως αυτό που συμβαίνει σε όσους εργάζονται αυτές τις μέρες της πανδημίας και δεν μένουν εντελώς στο σπίτι. Καβαλούν το «μωρό» τους και πάνε μέσω ενός συγκεκριμένου δρομολόγιου στη δουλειά και αν αυτό το δρομολόγιο είναι ελάχιστα χιλιόμετρα, τότε το θέμα γίνεται ακόμα πιο οδυνηρό, γιατί η μοτοσικλέτα σου δεν προλαβαίνει όχι να ζεσταθεί αλλά ούτε να φορτίσει σωστά την μπαταρία της.

Θες να της …δώσεις σε κάποιο μεγάλο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όμως αν δεν είναι μέσα στο δρομολόγιο σου δεν το κάνεις γιατί το πρόστιμο καραδοκεί. Από την άλλη αν ο μεγάλος δρόμος (πχ αυτοκινητόδρομος ή ταχείας κυκλοφορίας) είναι στο δρομολόγιο σου δεν έχεις διάθεση να το «ξεκαπνίσεις» για τρεις απλούς λόγους. Σκέφτεσαι την ασφάλεια σου αφού σίγουρα δεν θες να καταλήξεις σε κάποιο νοσοκομείο. Από την άλλη σκέφτεσαι την ασφάλεια του «μωρού» σου, γιατί τα συνεργεία ή είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, ενώ σπανίζουν και τα ανταλλακτικά λόγω μη παραγωγής εργοστασίων ή απλώς λόγω κλειστών συνόρων!

Επομένως, αν και έχεις δρόμο, πας ήρεμα, σχεδόν χαλαρά και σίγουρα δεν χαίρεσαι τη διαδρομή όπως ίσως ήθελες!

Όμως για να είσαι μηχανόβιος σίγουρα είσαι από τους σκεπτόμενους ανθρώπους αυτούς του κόσμου. Είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που σέβεται τη φύση και φυσικά την ανθρώπινη ζωή. Είσαι από τους ανθρώπους που δεν παίρνουν αψήφιστα την πανδημία που σκοτώνει αδιακρίτως χιλιάδες ανθρώπους.

Όσο λοιπόν και αν αγαπάς το δίτροχο μωρό σου, γνωρίζεις ότι πρέπει να μείνεις σπίτι και εκείνο να μείνει στη θέση του. Εκεί να σε περιμένει.

Γνωρίζεις πώς να το συντηρήσεις ώστε να μην επηρεαστεί από την ακινησία. Ακόμα όμως και αν δεν γνωρίζεις ξέρεις ότι υπάρχουν τα συνεργεία να το επαναφέρουν όταν  έρθει η ώρα.

Για να είσαι μηχανόβιος ξέρεις το σωστό γιατί αλλιώς δεν θα ισορροπούσες στο μωρός σου, τιθασεύοντας τις δυνάμεις της φύσεις περισσότερο από κάθε άλλο οδηγό όποιου άλλου οχήματος!

Επομένως μένεις σπίτι, βλέπεις φωτογραφίες και βίντεο από εκδρομές και σχεδιάζεις τις βόλτες που θα κάνεις όταν τελειώσει το κακό και βγεις ξανά στους δρόμους με το αγαπημένο σου «μωρό»!