fbpx

Όταν δεν μπορούν χρόνια τώρα να βάλουν σηματοδότη έξω από τη Βουλή: Εσύ κινδυνεύεις παντού!

Όταν δεν μπορούν χρόνια τώρα να βάλουν σηματοδότη έξω από τη Βουλή: Εσύ κινδυνεύεις παντού!

Το θέμα της οδικής ασφάλειας για τη χώρα μας είναι τραγέλαφος! Τόσο μεγάλος που χθες αποκαλύφθηκε ότι εδώ και χρόνια έχει ζητηθεί η τοποθέτηση ενός  φωτεινού σηματοδότη έξω από τη Βουλή… κάτι τόσο απλό, που όμως δεν έγινε. Αποτέλεσμα ο θάνατος του μοτοσικλετιστή!

Όταν μια χώρα δεν είναι ικανή να τοποθετήσει έναν φωτεινό σηματοδότη που θα ρυθμίζει την είσοδο υπηρεσιακών αυτοκινήτων στο κτίριο του κοινοβουλίου της, τότε πως μπορεί να συζητάμε για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αρτιότερης εκπαίδευσης των οδηγών μοτοσικλετών και αυτοκινήτων; Πως μπορεί να θέλουμε να μειωθούν τα τροχαία; Πως μπορεί να απαιτούμε οι μοτοσικλετιστές να οδηγούν ασφαλείς;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η …άλλη πλευρά του θανάσιμου τροχαίου έξω από τη Βουλή – Τι έδειξαν οι κάμερες

 

Τόσες κυβερνήσεις περάσανε, τόσοι πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων και ουδείς ασχολήθηκε με το αίτημα του Φρουραρχείου να τοποθετηθεί ένας φωτεινός σηματοδότης για να ρυθμίζει την είσοδο των υπηρεσιακών αυτοκινήτων στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια, βομβαρδίζουν με καμπάνιες για τα μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και συνεχόμενους ελέγχους της Τροχαίας που έχουν να κάνουν κυρίως με εισπρακτικούς λόγους!

Τόσες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο στη χώρα. Δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις στοιχειωδώς ασφαλής οδικές σημάνσεις. Δεν μπόρεσαν να καθιερώσουν μια ουσιαστική και όχι εισπρακτική αστυνόμευση. Δεν μπόρεσαν να καταστήσουν ένα δίκτυο άρτιας εκπαίδευσης οδηγών και αδιάβλητων εξετάσεων… και είναι λογικό αφού δεν μπόρεσαν να βάλουν ένα σηματοδότη έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, πώς θα μπορούσαν να κάνουν όλα αυτά τα δύσκολα πράματα;

Και εσύ δύσμοιρε μοτοσικλετιστή κινδυνεύεις, είτε οδηγάς συνετά, είτε ακόμα και αν κάνεις τις καγκουριές σου! Κινδυνεύεις λόγω ανυπαρξίας υποδομών ασφαλείας. Κινδυνεύεις και εσύ, αλλά και οι άλλοι οδηγοί των άλλων οχημάτων. Αλλά κυρίως κινδυνεύεις εσύ ο μοτοσικλετιστής που είσαι εκτεθειμένος σε κάθε ανωμαλία του δρόμου, σε κάθε λανθασμένη σήμανση ή στραβοτιμονιά του οδηγού αυτοκινήτου, που την έκανε επειδή απλώς είχε ελλιπέστατη εκπαίδευση ή πήρε το δίπλωμα με το ….ταχυδρομείο.

Μέσα στην ημιμάθεια των τόσων χρόνια έχει φτιαχτεί μια νοοτροπία και το εξηγώ:

Στο θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, ο ταξιτζής  έκοψε για να επιτρέψει να στρίψει παράνομα το υπηρεσιακό όχημα. Μάλιστα λέγεται ότι έκανε νεύμα στον αστυνομικό οδηγό να περάσει και με τη σειρά του εκείνος έκανε το λάθος να εμπιστευτεί τον ταξιτζή. Η παρανομία, η δήθεν ευγένεια, η πλήρης καταπάτηση του ΚΟΚ, η πλήρης έλλειψη εκπαίδευσης σε όλο τους το …μεγαλείο!

Αλλά τι λέμε τώρα ποια εκπαίδευση αφού η πολιτεία δεν μπόρεσε να τοποθετήσει ούτε ένα σηματοδότη, τόσα χρόνια.

Γι αυτό πρέπει εσύ ο μοτοσικλετιστής να μην εμπιστεύεσαι κανέναν και να προσέχεις ακόμα και εκεί που έχεις προτεραιότητα!

 

Το άρθρο έγραψε ο  Κώστας Μπούρης