fbpx

Όταν η κυρία «χώνεται» στη μαγειρική σου…

Όταν η κυρία «χώνεται» στη μαγειρική σου…

Οι γυναίκες από τη φύση τους από την πρώτη μέρα που γεννηθήκανε εκπαιδεύονται να γίνονται νοικοκυρές και έτσι είναι το φυσικό τους σύμφωνα με τους παλιούς. Εσύ ένας ωραίος εργένης μαγειρεύεις και κάνεις όλα όσα πρέπει στο σπίτι σου και φυσικά και το μαγείρεμα.

Όμως ξαφνικά αποκτάς έναν κριτή την καλή σου! Τι κάνεις;

Βασικά είσαι ευγενής! Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις τη βραδιά σου επειδή εκείνη ξέρει από τη μάνα της ότι πρέπει πρώτα να το τσιγαρίσεις και μετά να το ψήσεις! Μην μασάς και προσπάθησε να της εξηγήσεις τα κακά του τσιγαρίσματος!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε ποιες είναι πραγματικά οι 10 μεγάλες αλήθειες των γυναικών

 

Επειδή οι γυναίκες έχουνε την τάση να χώνονται παντού και να συγκρίνουν μπορεί να σου χωθεί ακόμα και για τον τρόπο που ανακατεύεις το φαγητό! Μην κολλάς χαμογέλα και κάνε το δικό σου.

Το κοινό μαγείρεμα είναι μια πολύ ωραία φάση! Ωστόσο δεν πρέπει να εξελιχθεί σε καυγά και δυστυχώς μερικές δεν το καταλαβαίνουν. Βασικά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι φιλοξενούμενες στο σπίτι του και ότι είναι γκόμενες και όχι σύζυγοι! Μην χαλάσεις την βραδιά άνευ λόγου. Λέγε «ναι» με συγκαταβατικότητα και κάνε το δικό σου όπως ξέρεις να μαγειρεύεις. Πρόσεχε όμως μην κάνεις το λάθος. Μπορεί να σου υποδείξει κάτι που να νοστιμέψει το φαγητό. Κάποια ιδέα. Μην είσαι λοιπόν εντελώς απορριπτικός.

Από την ώρα που θα αρχίσεις το μαγείρεμα μην της ζητήσεις να σε βοηθήσει. Σκέψου ότι είσαι εργένης άνθρωπος και πάλι θα μαγείρευες ήταν δεν ήταν σπίτι! Επομένως κάνε αυτό που ξέρεις να κάνει. Είναι βέβαιο ότι θα σταθεί δίπλα σου και θα αρχίσει την κριτική. Γιατί εκείνο έτσι… γιατί το άλλο αλλιώς. Η απάντηση είναι μια: «Θες να βοηθήσεις κόψε την σαλάτα» Και έτσι θα έχει και εκείνη κάτι να ασχοληθεί για αν σε αφήσει ήσυχο να ετοιμάσεις το φαγητό!

Να είσαι βέβαιος ότι όταν καθίσετε να φάτε θα ξεχαστούν όλες οι κριτικές και η συνέχεια θα εξαρτάτε αποκλειστικά από εσένα!