fbpx

Όταν οι επιστήμονες μετράνε κυνικά τους νεκρούς καπνίσματος – ατμίσματος, εσύ τι κάνεις;

Όταν οι επιστήμονες μετράνε κυνικά τους νεκρούς καπνίσματος – ατμίσματος, εσύ τι κάνεις;

Η ομολογία είναι τόσο κυνική που σοκάρει. Εκείνοι που θέλουν να λένε ότι θα προστατεύσουν τους ανθρώπους από το θανατηφόρο κάπνισμα, μετρούν τους νεκρούς και είναι …ικανοποιημένοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Έφτασαν και στην Ευρώπη τα προβλήματα υγείας

 

Ο λόγος για τον καθηγητή John Newton, διευθυντή Βελτίωσης της Υγείας στο Public Health England που είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκφράζει και άλλους επιστήμονες ανά τον κόσμο όπως και τον δικό μας τον κ. Μπεχράκη.

Δήλωσε λοιπόν ο άνθρωπος ότι θα ήταν «τραγωδία» εάν οι καπνιστές που θέλουν να κόψουν το κλασικό τσιγάρο με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού, έπαυαν να το κάνουν. «Το κάπνισμα προκαλεί 200 πρόωρους θανάτους την ημέρα στην Αγγλία. Το άτμισμα βοηθά εκατοντάδες χιλιάδες καπνιστές να αποφύγουν τον καπνό», πρόσθεσε. «Τα στοιχεία είναι σαφή. Το άτμισμα δεν είναι χωρίς κινδύνους, αλλά είναι πολύ λιγότερο επιβλαβές από το (κλασικό) κάπνισμα».

Επομένως οι λιγότεροι νεκροί θεωρείται επιτυχία για την επιστημονική κοινότητα!

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι το κάπνισμα σκοτώνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όπως σκοτώνει και το άτμισμα, αλλά πολύ λιγότερο!

Εσύ τι κάνεις; Βασικά το κόβεις. Το κόβεις το ρημάδι το τσιγάρο, όμως μην προσπαθείς να το κόψεις μέσω αμφιλεγόμενων μεθόδων όπως αυτή του ατμίσματος που καταγράφει ήδη νεκρούς!