fbpx

Όταν ο θάνατος καραδοκεί στις δύο ρόδες ενός ποδηλάτου!

Όταν ο θάνατος καραδοκεί στις δύο ρόδες ενός ποδηλάτου!

Το συμβάν στην Πτολεμαΐδα μας συγκλόνισε όλους. Ο θάνατος συγκλονίζει στο άκουσμα του όπως και να έχει! Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι είναι ήδη νεκροί και εμείς απλά είτε θρηνούμε είτε απλά το συζητάμε!

Το τραγικό συμβάν της Πτολεμαϊδας ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντου θανάτου αφού στη χώρα μας λείπει η οδηγική παιδεία, είτε από τους οδηγούς αυτοκινήτων, είτε ακόμα και από τους ίδιους τους ποδηλάτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι μυϊκές ομάδες που γυμνάζει πραγματικά το ποδήλατο

 

Μια 62χρονη γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και «εμβόλισε» ομάδα ποδηλατών που κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο. Το τι έγινε θα το δείξει η αστυνομική έρευνα, εκείνο όμως που δεν θα δείξει η αστυνομική έρευνα είναι τα ποσοστά οδηγικής παιδείας που είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο δυστύχημα.

Όπως και να έχει οι ποδηλάτες είναι ευάλωτοι στον δρόμο!

Αλήθεια πόσες φορές έχουμε δει οδηγούς να χάνουν την οδήγηση επειδή χτύπησε το κινητό και προσπαθούν να απαντήσουν; Πόσες φορές έχουμε δει οδηγούς να μην μπορούν να ελέγξουν τη δύναμη του αυτοκινήτου τους; Να ελέγξουν την αντοχή της στροφής;

Αλήθεια πόσες φορές έχουμε δει ποδηλάτες να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα. Πόσες φορές να περνάνε κόκκινα; Πόσες φορές έχουμε δει ποδηλάτες να κινούνται σε αυτοκινητόδρομους και πόσες φορές έχουμε δει ομάδα ποδηλασίας χωρίς αυτοκίνητο προπομπό όπως ορίζουν οι κανόνες ασφάλειας;

Ατυχήματα και δυστυχήματα συμβαίνουν και στις πιο αναπτυγμένες οδηγικά χώρες από την Ελλάδα. Όμως το συγκεκριμένο συμβάν της Πτολεμαϊδας έρχεται να «συμπληρώσει» μία λαίλαπα πολλών άλλων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στα οποία είτε ευθύνονται οι οδηγοί αυτοκινήτων, είτε οι ίδιοι οι ποδηλάτες. Ατυχήματα και δυστυχήματα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας επειδή ήταν πολύ μικρής κλίμακας.

Ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη οδηγικής παιδείας είτε των οδηγών αυτοκινήτων, είτε των ποδηλατών.

Οι δύο αθλητές ποδηλασίας είναι νεκροί. Δύο νέα παιδιά που δεν θα είναι ποτέ ξανά με τους δικούς τους ανθρώπους.  Η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι η τήρηση του ΚΟΚ και η κρατική μέριμνα για την απόκτηση οδηγικής παιδείας ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα ατυχήματα και δυστυχήματα που όπως και να έχει πάντοτε θα συμβαίνουν!