fbpx

Όταν ο μοτοσικλετιστής με εξάρτηση στο δρόμο για την παραλία φαντάζει σε κάποιους …εξωγήινος

Όταν ο μοτοσικλετιστής με εξάρτηση στο δρόμο για την παραλία φαντάζει σε κάποιους …εξωγήινος

Πήρες με τη μηχανή σου για παραλία το σαββατοκύριακο… έβαλες το κράνος, το μπλουζάκι το αμάνικο, την βερμούδα, τα αθλητικά, καβάλησες την μοτοσικλέτα σου και έφτασες στη θάλασσα… και ξαφνικά βλέπεις εκείνον τον τύπο που σχεδόν συνταξιδεύατε έχοντας τον ίδιο προορισμό να παρκάρει δίπλα σου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μότο: Να γιατί το ωράριο οδήγησης στην εκδρομή είναι σημαντικό για την ασφάλεια σου

 

Όταν τον είδες στον δρόμο, στο ωριαίο ταξίδι προς την παραλία σου κίνησε την περιέργεια αφού απόρησες πως δεν σκάει με όλα αυτά που φορούσε: Μπουφάν μηχανής, παντελόνι μηχανής, μπότες μηχανής, εννοείται κράνος, γενικά φορούσε πλήρη εξάρτηση μοτοσικλέτας, σχεδόν σαν αυτούς τους τύπους στο MotoGP. Τον κοιτάς λες και είναι εξωγήινος και μέσα σου μηδίζεις, επειδή εσύ δροσίστηκες στην διαδρομή και εκείνος …έσκαγε από τη ζέστη!

Έτσι νόμιζες τουλάχιστον ότι έσκασε από τη ζέστη… μέχρι που αρχίζει να ξεντύνεται και εσύ γεμάτος περιέργεια μένεις και τον παρατηρείς διακριτικά διαπιστώνοντας ότι έκανες λάθος στο θέμα της ζέστης!

Βγάζει το μπουφάν και βλέπεις ότι από μέσα φοράει το προστατευτικό δεμένο κατάσαρκα στο σώμα του. Διαπιστώνεις ότι δεν φορούσε μπλουζάκι και οδηγούσε γυμνός κάτω από τη φόρμα και το προστατευτικό! Τον βλέπεις να βγάζει το παντελόνι της μηχανής και αντί για εσώρουχο να φοράει ένα μαγιό βερμούδα!

Κολλάς το βλέμμα σου στον τύπο σχεδόν μέχρι παρεξήγησης και απορείς με τη βλακεία του συνεχίζοντας να χαμογελάς ικανοποιημένος για τον εαυτό σου που είσαι άνετος!

Τον βλέπεις να βγάζει τις μπότες και τις αθλητικές κάλτσες και να βγάζει από το σακίδιο τις σαγιονάρες, να τις φοράει και να παίρνει τα πράματα του παραμάσχαλα στο δρόμο προς την παραλία.

Σκέφτηκες ικανοποιημένος πόσο έξυπνος είσαι που εσύ δεν υφίστασαι όλη αυτή την ταλαιπωρία, βάλε …βγάλε ρούχα! Το σακίδιο είναι ήδη στους ώμους σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αφήσεις στην αμμουδιά, να βγάλεις τα αθλητικά, το μπλουζάκι και να βουτήξεις στη θάλασσα… Μόνο το κράνος  είναι για σένα η απαραίτητη εξάρτηση της μηχανής σε ταξίδι!

Τελικά το πόσο λάθος έκανες το ανακάλυψες όταν στην επιστροφή και σε μια στροφή ένα αυτοκίνητο σε έκλεισε και εσύ βρέθηκες με τη μηχανή σου στα χωράφια.

Την επόμενη μέρα στο κρεβάτι του νοσοκομείου με το σώμα σου μπαταρισμένο να πονάει από την κορφή μέχρι τα νύχια, γεμάτο μώλωπες, εκδορές και τους γιατρούς να σου λένε ότι θα χρειαστείς σε μερικά σημεία πλαστική, σκέφτεσαι τι έφταιξε!

Τότε σου ήρθε στη μνήμη εκείνος ο τύπος. Εκείνος με την πλήρη εξάρτηση και την ταλαιπωρία του βάλε …βγάλε… της εξάρτησης… εκείνον που συνάντησες χθες στη παραλία.

Τότε σκέφτηκες ότι εκείνος είχε δίκιο που φορούσε την πλήρη εξάρτηση, αλλά πλέον είναι αργά, οι ουλές στο σώμα σου θα μείνουν για πάντα να σου θυμίζουν την απερισκεψία, γιατί τελικά έμαθες με τον πλέον επώδυνο τρόπο ότι δεν αρκεί μόνο το κράνος για να είσαι ασφαλής όταν οδηγάς τη μοτοσικλέτα σου!

Αυτή η ιστορία είναι φανταστική, μπορούσε όμως να ήταν αληθινή; Φυσικά και μπορούσε, άλλωστε συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα που ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης