fbpx

#01022019

#01022019

  • Τα σαββατοκύριακα συνήθως υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις που μας κρατούν ξύπνιους μέχρι αργά βγάζοντας μας από τη ρουτίνα και το πρόγραμμά μας. Ωστόσο το να ξενυχτήσει κάποιος πολύ το ένα βράδυ και να κοιμηθεί μέχρι πολύ αργά το επόμενο πρωί μπορεί να τον κάνει να αισθανθεί ακόμα μεγαλύτερη κούραση και να γίνει ακόμα δυσκολότερη η επαναφορά του στο φυσιολογικό πρόγραμμα ύπνου που ακολουθεί την υπόλοιπη εβδομάδα. Ο Till Roenneberg διδάκτωρ καθηγητής του πανεπιστήμιου του Μονάχου στο τμήμα ψυχολογίας περιγράφει αυτό το φαινόμενο ως «την ανακολουθία μεταξύ του ρολογιού του σώματός μας και του κοινωνικού μας ρολογιού. Μοιάζει σχεδόν σαν να ταξιδεύει κάποιος την Παρασκευή από το Παρίσι για Νέα Υόρκη και τη Δευτέρα το πρωί να επιστρέφει». Προκειμένου να εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο γίνεται το σαββατοκύριακο και να μην έρθετε αντιμέτωποι με την αϋπνία την Κυριακή το βράδυ δοκιμάστε να οργανώσετε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε το σαββατοκύριακο πάνω κάτω την ίδια ώρα που το κάνετε και την υπόλοιπη εβδομάδα”,” ίσως με απόκλιση μια ώρας.
  • Συνήθως το σαββατοκύριακο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βγει κανείς έξω για φαγητό με παρέα ή να απολαύσει μερικά ποτά ή να ενδώσει στον πειρασμό ενός γλυκού. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η διατροφή σας ξεφεύγει του προγράμματος κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι σαμποτάρετε οι ίδιοι τις προσπάθειες που κάνετε για να χάσετε βάρος και αυτό καταλήγει στην πρόσληψη υπερβολικών θερμίδων. Μια έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity το 2008 απέδειξε ότι όσοι έκαναν δίαιτα και είχαν πολύ αυστηρή διατροφική ρουτίνα με περιορισμό θερμίδων και έντονη άσκηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν την τάση να τρώνε περισσότερο τα σαββατοκύριακα”,” κάτι που επιβράδυνε την απώλεια βάρους τους.
  • Το πορνό το βλέπεις μόνο σου συνήθως αφού υπάρχουν και ζευγάρια που βλέπουν από κοινού, όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι και οι περισσότερες απολαμβάνουν μόνοι το θέαμα. Τι γίνεται όμως αν η δικιά σου ανακαλύψει ότι βλέπεις πορνό; Τι μπορεί να σκέφτεται το μυαλό της γυναίκας για σένα;
  • Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο λίγος ύπνος ή η εναλλαγή στο πρόγραμμα ύπνου αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί το DNA και κάνει το σώμα πιο ευάλωτο στο να σωρεύσει λίπος. Ακόμη και μια βραδιά ύπνου οδηγεί στην απώλεια μυικού ιστού και στην αύξηση βάρους, υποστηρίζουν.