fbpx

#012102018

#012102018

  • Μερικοί άνθρωποι έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτών των βακτηρίων από άλλους και είναι πιο επιρρεπείς στη χαλίτωση. Αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν είναι ιοί ή εχθρικά μικρόβια, ούτε είναι μολυσματικά, αλλά παράγουν άσχημη μυρωδιά θείου που είναι η κύρια αιτία της κακής αναπνοής.
  • Μετά από μια κουραστική μέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα για να καθαρίσεις το μυαλό σου και να χαλαρώσεις. Το βραδινό χαλαρό τρέξιμο θα ξυπνήσει τους μυς που δεν δούλεψαν στη δουλειά σου.
  • Ο αγαπημένος καφές που την τελευταία δεκαετία κάνει θραύση στις ελληνικές καφετέριες και οι Έλληνες τον έχουν προτιμήσει αντικαθιστώντας τον με τον πρώην αγαπημένο τους φραπέ, φτιάχνεται με μια δόση καφέ espresso, ζάχαρη, παγάκια και πλούσιο αφρόγαλα, γι’ αυτό και δεν ανήκει στους «αθώους» καφέδες. Το αφρόγαλα αποδίδει περισσότερες από 100 θερμίδες και περίπου 1 γραμμάριο λιπαρών, ενώ αναλόγως με τη ζάχαρη που προσθέτετε, οι θερμίδες του αυξάνονται κατά 20 ανά κουταλάκι. Παρ’ όλ’ αυτά, σαν καφές θεωρείται πιο ήπιος και ελαφρύς από το φραπέ, αφού φιλτράρεται, γι’ αυτό και προτιμάται από τους περισσότερους, αγγίζοντας μέχρι και 80mg καφεΐνης ανά ποτήρι.
  • Αν έχεις δυσάρεστη ανάσα το πρωί, μάλλον σημαίνει ότι ροχαλίζεις ή κοιμάσαι με το στόμα ανοιχτό. Αν έχεις ξηροστομία, αυτό τυπικά μειώνει τη ροή του σάλιου στο στόμα. Το σάλιο είναι υπεύθυνο για την προστασία των δοντιών και των ούλων από μολύνσεις των βακτηρίων. Σε γενικές γραμμές, η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να είναι σύμπτωμα ποικίλων ιατρικών καταστάσεων, όπως οι πνευμονικές μολύνσεις, η βρογχίτιδα και η γαστρική παλινδρόμηση.