fbpx

#02012019

#02012019

  • Νιώθεις κούραση δίψα, πονοκέφαλο ή μυϊκούς πόνους, κακό ύπνο, αυξημένη ευαισθησία στο φως και τον ήχο»,» ζάλη»,» κόκκινα μάτια»,» αστάθεια»,» κατάθλιψη και αδυναμία συγκέντρωσης, είναι τα σημάδια ότι έχεις πέσει στη δίνη του hangover.
  • Για να κάψεις λίπος, χαμήλωσε τον θερμοστάτη. Το καφέ λίπος γίνεται πιο ενεργό σε ψυχρότερες θερμοκρασίες για να μας κρατήσει ζεστούς, εξηγεί ο ΆαρονΣάιπες, ενδοκρινολόγος στο NIH. Έτσι, όσο πιο ενεργό το καφέ λίπος σου, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις μέσα στην ημέρα.
  • Το φως της ημέρας είναι απαραίτητο για τη μεταβολική υγεία σου, οπότε βγες έξω να τρέξεις το πρωί, αφού οι άνθρωποι που απορροφούν το φως του ήλιου πιο νωρίς μέσα στην ημέρα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σε σύγκριση με εκείνους που ξυπνάνε πιο αργά. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί το φως του ήλιου μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού σου, που ελέγχει αμέτρητες λειτουργίες στο σώμα σου, συμπεριλαμβανομένων πόσο καλά κοιμάσαι, πόσα τρόφιμα καταναλώνεις, και πόση ενέργεια θα κάψεις -όλα τα απαραίτητα συστατικά ενός υγιούς μεταβολικού ρυθμού.
  • Επιλέξτε σύνθετες ασκήσεις στην άσκηση με βάρη, όπως είναι το σκουώτ και οι προβολές με παραλλαγές, ασκήσεις πίεσης, ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν ολόκληρο το σώμα, μπάρες, αλτήρες ή τροχαλίες ώστε να τονώσουμε την καρδιά και την αναπνευστική δράση, να κάψουμε περισσότερες θερμίδες και να απελευθερωθούν περισσότερες ορμόνες που συμβάλλουν στο κάψιμο του λίπους και στην ανάπτυξη.
  • Κάντε αερόβια άσκηση νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι (σημείωση: ο χρόνος δεν είναι κρίσιμος παράγοντας, αλλά θα προσθέσει ένα έξτρα «προβάδισμα»). Εάν σας ενδιαφέρει η άλιπη μάζα του σώματός σας, τότε μπορείτε να φάτε ένα ελαφρύ πρωτεϊνούχο γεύμα (για παράδειγμα ασπράδια αυγών) ή ένα ρόφημα προτεϊνης 20-30 λεπτά πριν την αερόβια.