fbpx

#04012019

#04012019

  • Ποστάρει ο φίλος του φίλου τη φωτογραφία ή το βίντεο που είναι γυμνός στο χιόνι και ενώ εσύ βρίσκεσαι στο ζεστό στο σπίτι, ξαφνικά νιώθεις ένα ρίγος σα να είσαι στον Βόρειο Πόλο.
  • Και μετά το πρώτο σοκ …και αφού έχεις ξεστομίσει διάφορα για τον τρελό που θα πουντιάσει κλπ κλπ έρχεται η απορία: Πως το κάνει; Πως αντέχει;
  • Είσαι σκληρός άντρας ή σκληροτράχηλος; Η διαφορά υπάρχει όσο και αν νομίζουμε ότι είναι το ίδιο. Ο σκληρός άντρας είναι στη ψυχολογία. Άντρας άκαρδος ή εκείνος που δεν εκφράζεται και αντέχει τις ψυχολογικές κακουχίες. Συνήθως οι σκληροί άντρες είναι εγωιστές και μάλιστα κακοί. Όμως στην καθημερινότητα υπάρχουν άντρες που είναι σκληροτράχηλοι, δυνατοί, ασχέτως τι δουλειά κάνουν. Μπορεί κάποιος να είναι υπάλληλος γραφείου και στη προσωπική του ζωή να είναι ένας από τους πιο σκληροτράχηλους άντρες. Η μπορεί ακόμα να είναι κάποιος θηριώδης λιμενεργάτης και να κρυολογεί με το πρώτο αεράκι.
  • Όταν κάποιος αποφασίσει να βγάλει φωτογραφία γυμνός στα χιόνια σίγουρα δεν μένει έτσι περισσότερο από ένα λεπτό. Μάλιστα ο μέσος όρος είναι τα 30΄΄ από τη στιγμή που θα βγάλει τα ρούχα και θα τραβηχτεί η πολυπόθητη φώτο. Αν αναρωτιέσαι αν κρυώνει; Φυσικά και κρυώνει, αλλά για περίπου ένα λεπτό, κάτι που το αντέχει ο καθένας.
  • Τα ζυμαρικά ανήκουν στην ομάδα των αμυλούχων τροφίμων, η οποία αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής πυραμίδας διατροφής. Επιπλέον, ως προϊόντα δημητριακών, εκτός από υδατάνθρακες, περιέχουν και πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία, ενώ στην περίπτωση που επιλέγονται ζυμαρικά ολικής άλεσης, το γεύμα εμπλουτίζεται και με φυτικές ίνες.
  • Πολλοί άνθρωποι όμως καταναλώνουν μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά. Αυτά τα προϊόντα στερούνται μερικών ευεργετικών ιδιοτήτων που έχουν οι πλήρεις σε λιπαρά εκδοχές των τροφών.
  • Tο βιβλίο σε βοηθάει να καλλιεργείς την φαντασία σου, αφού δημιουργείς τις εικόνες στο μυαλό σου και δεν την παίρνεις «μασημένες» από μια ταινία. Επομένως δεν είσαι παθητικός θεατής όπως με μια ταινία.
  • Σκέψου ότι οι περισσότερες μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές είναι μεταφορά σε ταινία ενός βιβλίου. Κάνε λοιπόν ένα πείραμα. Διάβασε πρώτα το βιβλίο που βασίζεται η ταινία και μετά δες την. Τότε θα κατανοήσεις ακριβώς τι σημαίνει η ανάγνωση ενός βιβλίου.