fbpx

#05112021 @ManTips – Να γιατί αξίζει να παίρνεις τον σκυλάκο σου στην προπόνηση!

#05112021 @ManTips – Να γιατί αξίζει να παίρνεις τον σκυλάκο σου στην προπόνηση!

  • Προπόνηση εσύ, βόλτα ο σκύλος! Το καλύτερο και γι αυτόν και για σένα!
  • Από τη μια έχεις παρέα!
  • Από την άλλη θα διαπιστώσεις ότι και κερδίζεις χρόνο και κάνεις πιο αποτελεσματική αεροβική!
  • Η αρχή της βόλτας απαιτεί περπάτημα και επειδή ακολουθούμε τον σκύλο το περπάτημα είναι γρήγορο. Ας μην ξεχνάμε ότι ένας μέσου μεγέθους σκύλος μπορεί να πιάσει μέσο όρο τα 40 χλμ ταχύτητα σε πλήρη ανάπτυξη. Επομένως περπατάει πιο γρήγορα από εμάς τους ανθρώπους. Ας τον αφήσουμε να μας δώσει ρυθμό στο περπάτημα.
  • Το γρήγορο περπάτημα βελτιώνει την αρτηριακή πίεση. Φροντίζει τα κόκκαλα και φυσικά εκτονώνει από το καθισιό και την κλεισούρα του σπιτιού! Ακόμα και το τράβηγμα που κάνει ο σκύλος στον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της βόλτας είναι άσκηση. Δώστε εσείς τον ρυθμό του περπατήματος αλλά μην αφήσετε να επικρατήσει η ανθρώπινη νωχελικότητα. Περπατήστε γρηγορότερα από το κανονικό ακολουθώντας τον ρυθμό του ζωντανού!
  • Βέβαια υπάρχει και η άλλη εκδοχή αλλά αυτή για να εφαρμοστεί οφείλετε αποκλειστικά στον σκύλο! Το τρέξιμο ή το ελαφρύ τζόκινγκ. Δεν τρέχουν όλοι οι σκύλοι το ίδιο. Αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα το μέγεθος και την ηλικία. Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας ο σκύλος στη βόλτα θέλει πρώτιστα να κάνει την ανάγκη του! Επομένως θα σταματάει συχνά πυκνά. Εκεί εσείς μπορείτε να συνεχίζεται με επιτόπιο τζόκινγκ.
  • Προσοχή δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να τρέξουν μαζί σας. Μην αναγκάζετε μικρόσωμα σκυλάκια ή με ευαίσθητη καρδιά να τρέχουν μαζί σας. Επιλέξτε μεγαλόσωμα και νεαρά σκυλιά για να σας συνοδεύσουν στο Τζόκινγκ. Θυμηθείτε να προθερμανθείτε για 5 λεπτά και μην τρέξετε πάνω από 20 λεπτά. Μην παίρνετε κουτάβια μαζί σας στο τζόκινγκ.
  • Όταν φθάσετε στο πάρκο ή στο σημείο που θα λύσετε τον σκύλο σας για να παίξει αρχίστε πρώτα με μια σειρά διατάσεων και αεροβικών κινήσεων τόσο όσο ο σκύλος να μυρίζει και να ασχοληθεί με τα «δικά» του αυτά που ξέρει να κάνει στη βόλτα. Έπειτα με δέλεαρ ένα μπαλάκι ή λιχουδιές αρχίστε να παίζεται με τον σκύλο σας. Πετάξτε το μπαλάκι… κυνηγήστε τον… κάντε διάφορες κινήσεις συνεχόμενες.