fbpx

#07122018

#07122018

  • Έχουμε πολύ λίγους φίλους, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, λένε οι παλιοί και δεν έχουν άδικο! Οι επιστήμονες λοιπόν, αποφάσισαν να ερευνήσουν πως δικαιολογείται η κολλητή φιλία και ανακάλυψαν ότι οι «κολλητοί» έχουν κοινό το ένα εκατοστό των γονιδίων τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το ίδιο συμβαίνει και στα τέταρτα ξαδέλφια τους Οι γενετιστές επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το γενετικό μας προφίλ παίζει ρόλο, ακόμα και στην επιλογή των φίλων μας. Στην έρευνα επισημαίνεται ότι έχουμε κοινό DNA με όσους επιλέγουμε ως φίλους μας, παρά με ξένους της ίδιας ηλικίας, φύλου και φυλής, ενώ τονίζεται ότι μπορεί το ποσοστό 1% των γονιδίων να φαίνεται μικρό, αλλά για την γενετική είναι τεράστιος αριθμός.
  • Πολλά αγοράκια το κάνουν από τα 16 τους… Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού είναι πολλοί οι νέοι άνδρες που το κάνουν κοντά στα 20 τους χρόνια ή ακόμα και πιο μεγάλοι. Η πρώτη φορά για τον νέο άντρα είναι κάτι περίεργο… από τη μια θέλει… από την άλλη …κολλάει!!! Ο μύθος λέει ότι η πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ θα πρέπει να είναι τέλεια… Αμ! Δε!!! Η πρώτη φορά μένει αξέχαστη σε έναν άνδρα, ωστόσο πολλές φορές δεν είναι τέλεια! Γι΄ αυτό μην απογοητεύεσαι δεν θα είσαι ο μοναδικός!
  • Οι παράγοντες κινδύνου για αυτοκτονία διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και άλλους παράγοντες. Πάνω από το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από αυτοκτονία έχουν κλινική κατάθλιψη ή άλλη ψυχική διαταραχή. Πολλές φορές, οι άνθρωποι που πεθαίνουν από αυτοκτονία έχουν πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Συχνά έχουν αυτό το πρόβλημα σε συνδυασμό με άλλες ψυχικές διαταραχές.
  • Εμείς κοιμόμαστε αλλά ο υποθάλαμος του εγκεφάλου, που ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματός μας, όχι. Έχοντας πάνω από 2.000.000 ιδρωτοποιούς αδένες υπό τις διαταγές του για να μας κρατά δροσερούς, παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να δώσει εντολή για την έκκριση ιδρώτα σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει για οποιονδήποτε λόγο, ημέρα και νύκτα, αποτρέποντας φυσικώς το ενδεχόμενο… υπερθέρμανσης.