fbpx

#09012019

#09012019

  • Πως ξύπνησες σήμερα ντυμένος σαν …κρεμμύδι είτε με φανελάκι, είτε με πυτζάμες; Σύμφωνα με τους επιστήμονες αν κοιμόσουν ολόγυμνος θα ξυπνούσες καλύτερα και θα ήσουν και πιο υγιείς!
  • Βγαίνοντας από ένα ζεστό σπίτι στο παγωμένο περιβάλλον προκαλεί δυσφορία καθώς τα αιμοφόρα αγγεία ουσιαστικά δέχονται ένα «σοκ». Για να αποφευχθεί αυτό”,” πρέπει κανείς να μην κάνει… σάουνα το σπίτι του αλλά να κρατά τη θερμοκρασία στους 18-20 βαθμούς.
  • Η ενστικτώδης κίνηση στο κρύο είναι η τοποθέτηση των χεριών στις τσέπες. Όμως είναι καλύτερο να περπατά κανείς με τα χέρι στα πλευρά του σώματός του καθώς αναπόφευκτα θα τα κινήσει οπότε θα ζεσταθεί.
  • Μπορείς να βγάλεις το μπουφάν, την μπλούζα, την φανέλα ή ότι άλλο φοράς και να μείνεις γυμνός στο χιόνι; Άλλοι βγάζουν και τα υπόλοιπα ρούχα και μένουν με το εσώρουχο. Αυτό σημαίνει ότι αντέχεις το κρύο και ότι είσαι ένας σκληροτράχηλος άντρας. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα κρυολογήσεις, ούτε θα πάθεις πνευμονία. Το άλλο σίγουρο είναι όλα τα σχόλια, εγκωμιαστικά, μετά από αυτή τη πράξη. Όμως εσύ θα ξέρεις ότι είσαι ένας σκληροτράχηλος άντρας.
  • Το κρύο είναι σύμμαχος μας στη προπόνηση στο ύπαιθρο όμως εκτός από το καλό ντύσιμο θέλει και το σωστό… ζέσταμα. Ας μην γελιόμαστε όταν επικρατεί κρύο ή παγωνιά χρειάζεται περισσότερο και καλύτερο ζέσταμα πριν αρχίσουμε την προπόνηση.
  • Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προχώρησαν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας. Όπως είπαν σε δείγμα 10.000 πολιτών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα, το 60% πιστεύει ότι η λύση για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου είναι το ξεμάτιασμα.