fbpx

#09022019

#09022019

  • Μπορείς να καταλάβεις ότι δεν γυμνάζεσαι σωστά από το σημείο στο οποίο νιώθεις την αντίσταση. Για παράδειγμα, αν μια άσκηση έχει ως στόχο να δουλέψει τους κοιλιακούς αλλά νιώθεις περισσότερο την πλάτη και το λαιμό, τότε πιθανό να κάνεις λάθος την άσκηση. Αν δεν ξέρεις μαθαίνεις, έτσι αν νιώθεις αυτά τα σημάδια πρέπει να συμβουλευτείς τον γυμναστή ή να προσλάβεις personal trainer.
  • Τα τελευταία χρόνια η ερευνητική κοινότητα υποστηρίζει πως κάθε προπόνηση θα πρέπει να έχει έναν και μόνο στόχο ή όσο το δυνατόν λιγότερους. Αυτό στην περίπτωση μας σημαίνει πως θα πρέπει να εκτελείς σε ξεχωριστές προπονητικές μονάδες τα βάρη και το τρέξιμο. Σε κάθε περίπτωση σε μία προπόνηση με βάρη καλό είναι να προηγείται καλή προθέρμανση το οποίο μπορεί να σημαίνει και μερικά χιλιόμετρα (2-4) τρεξίματος. Ωστόσο στην πράξη κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό αφού δύσκολα βρίσκει κανείς τον χρόνο για να εκτελέσει τόσες πολλές προπονητικές μονάδες κι έτσι όλοι λίγο – πολύ κάνουν τα βάρη τους πριν ή μετά από ένα συνεχόμενο τρέξιμο (σπανιότερα πριν ή μετά από μία διαλειμματική κάτι που όμως γενικά δεν προτείνεται).
  • Μια σειρά από μελέτες έχουν τεκμηριώσει τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από την δίαιτα γιο-γιο. Μια από αυτές αποκάλυψε σύνδεση μεταξύ της επαναλαμβανόμενης απότομης δίαιτας και της αύξησης του κινδύνου θανάτου από καρδιακή νόσο.
  • Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που καταναλώνουν το γεύμα τους βιαστικά, άτσαλα, μέσα σε δύο το πολύ λεπτά, μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξεις την κακή σου συνήθεια, όπως αναφέρουν μελέτες. Είναι μια συνήθεια που επιβαρύνει τον οργανισμό σου και ουσιαστικά το μόνο που σου προσφέρει είναι… βάρος. Το να τρως αργά δεν σου επιτρέπει μόνο να απολαύσεις την γεύση του φαγητού σου. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις στον οργανισμό σου την δυνατότητα να επεξεργαστεί πιο ομαλά την τροφή που προσλαμβάνει.