fbpx

#092021 @ManTips – Πόσο σε επηρεάζει το φθινόπωρο;

#092021 @ManTips – Πόσο σε επηρεάζει το φθινόπωρο;

  • Για τους περισσότερους το φθινόπωρο είναι γεμάτο σκέψεις οικονομικού περιεχομένου για τον επερχόμενο χειμώνα. Για άλλους που είναι και ρομαντικοί είναι μια όμορφη εποχή του χρόνου.
  • Βέβαια υπάρχουν και τα πιο πεζά πράματα όπως για εκείνους που ζεσταίνονται και ιδρώνουν πολύ το καλοκαίρι και έτσι απολαμβάνουν τις δροσιές του φθινοπώρου. Για κάποιους άλλους που τους αρέσει το ελαφρύ ντύσιμο και όχι να ντύνονται ως …κρεμμύδια.
  • Από την άλλη το φθινόπωρο είναι μια εποχή ανασυγκρότησης και για πολλούς αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.
  • Το φθινόπωρο «κρύβει» ιδιαίτερα ευεργετικές δράσεις για τον άνθρωπο. Στις αρχές του φθινοπώρου επιτέλους η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει λίγο γεγονός που κάνει το περπάτημα το τζόκινγκ και το ποδήλατο στη φύση ιδανικές επιλογές άσκησης χωρίς να ανησυχούμε για τυχόν επιπλοκές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
  • Οι μέρες το φθινόπωρο είναι πιο μικρές οπότε τα μάτια μας «βλέπουν» λιγότερο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το καλοκαίρι είναι δύσκολο να βρεις το κίνητρο να κοιμηθείς όταν ο ήλιος ακόμα λάμπει. Όταν όμως αρχίζει και νυχτώνει νωρίς η ιδέα του ύπνου γίνεται ακαταμάχητη. Ο οργανισμός μπαίνει στο “sleepmode” και πέφτουμε εύκολα σε πιο βαθύ και βαρύ ύπνο. Μελέτες από το HarvardMedicalSchool δείχνουν ότι το μήνα Οκτώβριο κοιμόμαστε περίπου 2.5 ώρες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μήνα του χρόνου.