fbpx

10 παιχνίδια για να σπάσεις τη μονοτονία και τη βαρεμάρα!

10 παιχνίδια για να σπάσεις τη μονοτονία και τη βαρεμάρα!

Τα παιχνίδια, είτε στον υπολογιστή, είτε σε παιχνιδομηχανή, είτε ακόμα και στο κινητό σου είναι μια καλή επιλογή να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές οι ταινίες είναι οι καλύτερες επιλογές για το σπίτι!

 

Και επειδή η παραμονή στο σπίτι είναι μονότονη και βαρετή τα videogames είναι μια καλή επιλογή.

Δες 10 επιλογές:

 

  1. Journey

Όταν κυκλοφόρησε το Journey, το 2012, αμέσως μπήκε στην κατηγορία των videogames που μπορεί να θεωρηθούν ως μορφή τέχνης. Φυσικά, ακόμη και σήμερα, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία gaming στους λάτρεις του, καθώς δεν είναι από τα «τυπικά» games που πρέπει απλά να πας από το ένα μέρος στο άλλο. Τα μυθικά και αλληγορικά του στοιχεία είναι αυτά που το ξεχωρίζουν μέχρι τώρα, ενώ εάν αποφασίσεις να το παίξεις online, τότε θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς και με άλλους παίκτες.

 

  1. Kentucky Route Zero

Το KentuckyRouteZero ανήκει στην κατηγορία των point-and-clickadventuregames και κυκλοφόρησε το 2011. Το story αυτού του game στρέφεται γύρω από τον Conway, έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος συναντά διάφορους άγνωστους ανθρώπους στον δρόμο του, στην προσπάθειά του να μεταφέρει ένα δέμα για την εταιρεία αντικών στην οποία εργάζεται.

 

  1. Florence

Το Florence είναι από αυτά τα παιχνίδια που δεν θα χρειαστεί να αφιερώσεις πάνω από ένα τέταρτο στο κινητό σου. Πρωταγωνίστρια του game είναι η ζωή της 25χρονης FlorenceYeoh, η οποία συναντά στο πάρκο τον τσελίστα Krish. Το game περιέχει σύντομους διαλόγους και είναι εν γένει ένα πολύ ευχάριστο, ρομαντικό παραμύθι.

 

  1. The Stanley Parable

Σε αυτό το εξαιρετικά ευφυές videogame πρωταγωνιστής είναι ο Stanley, ένας υπάλληλος γραφείου που μια μέρα ανακαλύπτει ότι όλοι του οι συνάδελφοι έχουν εξαφανιστεί. Ένας αφηγητής, του οποίου το πρόσωπο δεν βλέπουμε, μας εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει και τι «υποτίθεται» ότι πρέπει να κάνει. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτός δεν είναι και τόσο υπάκουος;

 

  1. Her Story

Αν και υπάρχει πληθώρα από detectivegames στην αγορά, η αλήθεια είναι ότι λίγα μπορούν να συγκριθούν με το HerStory. Κι αυτό επειδή δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να κάνει τα πάντα μόνος του. Η δομή του συγκεκριμένου game είναι εξαιρετική γιατί μέσα από βίντεο-ερωτήσεις, καλείσαι να καταλάβεις το όλο story.

 

  1. Papers, Please

Στο Papers, please δουλεύεις ως συνοριοφύλακας σε μια υποτιθέμενη χώρα του Ανατολικού μπλοκ τη δεκαετία του ’80. Χρέος σου έχεις να ελέγχεις τα διαβατήρια των ανθρώπων που περνούν και να δέχεσαι (ή να αρνείσαι) να περάσουν στη χώρα. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι απλό, αλλά σε δοκιμάζει με αρκετές έννοιες, όπως είναι το καθήκον, η ασφάλεια, το ρίσκο, η επιβίωση κ.λπ.

 

  1. Diaries of a Spaceport Janitor

Το DiariesofaSpaceportJanitor είναι ένα anti-adventuregame στο οποίο καλείσαι να μαζεύεις σκουπίδια. Μπορεί η ιδέα να μην ακούγεται αρκετά δελεαστική, αλλά μέσω αυτής αντιλαμβάνεσαι τη δυσκολία πολλών ανθρώπων που αναγκάζονται να κάνουν δουλειές που δεν τους αρέσουν, μόνο και μόνο για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

 

  1. Everything

Ο τίτλος αυτού του game τα λέει όλα, γιατί μπορείς πολύ απλά να κάνεις ό,τι θέλεις. Να γίνεις καμηλοπάρδαλη, ελέφαντας, αρκούδα, δέντρο, μανιτάρι, μυρμήγκι, λουλούδι, μικροοργανισμός, βράχος, βουνό, νησί, πλανήτης, αστέρι, γαλαξίας ή χημική ένωση. Μελίγαλόγια: Everything!

 

  1. KIDS

Στο KIDS πρωταγωνιστούν αρκετές ανθρωπόμορφες φιγούρες, οι οποίες ουσιαστικά κάνουν ό,τι ακριβώς τους πεις ή καλύτερα τους αναγκάσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κλικάρεις πάνω τους και έτσι θα αναγκαστούν να το κάνουν. Σκοπός αυτού του game είναι να σε κάνει να καταλάβεις πώς λειτουργεί περίπου η συμπεριφορά της μάζας.

 

  1. Anatomy

Η developerKittyHorrorshow είναι το πρόσωπο πίσω από τα πιο επιτυχημένα horrorgames που υπάρχουν εκεί έξω, όμως το Anatomy είναι με διαφορά το καλύτερό της. Σε αυτό έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και μέσα από διάφορες κασέτες χρειάζεται να καταλάβεις τι ακριβώς έχει συμβεί. Βέβαια, αν είσαι εντελώς μόνος στο σπίτι, καλό θα ήταν να το αποφύγεις, γιατί διαφορετικά μπορεί να μην καταφέρεις να κοιμηθείς το βράδυ.

 

ΠΗΓΗ: Hyperallergic