fbpx

11 tips για να μάθεις πως να είσαι ο εαυτός σου

11 tips για να μάθεις πως να είσαι ο εαυτός σου

Νομίζεις ότι είσαι εαυτός σου; Αυτό που πραγματικά νιώθεις το εκφράζεις ή προσποιείσαι για να μην στενοχωρήσεις κανέναν;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί πρέπει να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου!

 

Το είσαι ο εαυτός σου είναι σημαντικό αφού προσφέρει την ψυχική ηρεμία που χρειάζεσαι.

Δες λοιπόν πως θα τα καταφέρεις:

 

 1. Θέσε τις προτεραιότητες σου

Σε είκοσι χρόνια από τώρα δεν θα έχει καμία σημασία τι παπούτσια φόραγες σήμερα πως ήταν τα μαλλιά σου ή τι μάρκα τζιν αγόρασες. Αυτό που θα έχει σημασία είναι το πως αγάπησες τι έμαθες και πως εφάρμοσες αυτές τις γνώσεις.

 

 1. Πάρε την πλήρη ευθύνη των στόχων σου

Αν πραγματικά θέλεις καλά πράγματα να συμβούν στη ζωή σου πρέπει να τα κάνεις να συμβούν. Δεν γίνεται να κάθεσαι να απλά να ελπίζεις ότι κάποιος άλλος θα σε βοηθήσει. Πρέπει να φτιάξεις το δικό σου μέλλον και να μην νομίζεις ότι η μοίρα σου είναι συνδεδεμένη με τις πράξεις και τις επιλογές των άλλων.

 

 1. Γνώριζε την αξία σου

Όταν κάποιος σε αντιμετωπίζει σαν να είσαι ένα άτομο από τις πολλές επιλογές του βοήθησε τον να περιορίσει τις επιλογές του αφαιρώντας τον εαυτό σου από την εξίσωση. Μερικές φορές πρέπει να προσπαθήσεις να μην νοιάζεσαι άσχετα με το πόσο πολύ νοιάζεσαι πραγματικά. Επειδή μερικές φορές μπορεί να μην σημαίνεις σχεδόν τίποτα σε κάποιον που σημαίνει πάρα πολλά για εσένα. Δεν είναι υπερηφάνεια – είναι αυτοσεβασμός. Μην περιμένεις να δεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου αν περιβάλλεις τον εαυτό σου με αρνητικούς ανθρώπους. Γνώριζε την αξία σου και τι έχεις να προσφέρεις και ποτέ μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζεις πραγματικά.

 

 1. Επέλεξε τη σωστή προοπτική

Η προοπτική είναι το παν. Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με κυκλοφοριακή συμφόρηση με μεγάλη ουρά αναμονής ή περιμένεις κάποιο ραντεβού που έχει αργήσει έχεις δύο επιλογές: Μπορείς να νιώσεις απογοητευμένος και εξοργισμένος ή μπορείς να το δεις σαν η ζωή να σου δίνει μια πνοή ανάσας από την βιασύνη και να περάσεις τον χρόνο σου ονειροπολώντας συνομιλώντας ή κοιτάζοντας τα σύννεφα. Η πρώτη επιλογή πάντα θα σου ανεβάζει την αρτηριακή σου πίεση. Η δεύτερη επιλογή θα σου ανεβάζει τη συνείδηση σου.

 

 1. Μην αφήνεις τα παλιά σου προβλήματα να τιμωρούν τα όνειρα σου

Μάθε να αφήνεις πίσω σου τα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να δεις αλαζονικά μια κατάσταση που πιστεύεις ότι τελείωσε άδικα υπενθύμισε στον εαυτό σου αυτό: Δεν θα εξοντώσεις ποτέ τον θυμό σου χτυπώντας την ιστορία μέχρι θανάτου. Για αυτό κλείσε το στόμα σου ξέσφιξε τις γροθιές σου και ανακατεύθυνε τις σκέψεις σου. Όταν σου φύγει αυτή ο ορμή ο θυμός θα φύγει σιγά-σιγά και να θα σε αφήσει να ζήσεις γαλήνια καθώς πηγαίνεις προς ένα καλύτερο μέλλον.

 

 1. Επέλεξε τα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία

Κάποια πράγματα απλά δεν έχουν μεγάλη σημασία – όπως το είδος αυτοκινήτου που οδηγείς. Πόσο μεγάλο ζήτημα είναι αυτό στο μεγάλο σχέδιο της ζωής; Καθόλου μεγάλο. Αλλά το να αγγίξεις την καρδιά κάποιου; Αυτό έχει σημασία. Το όλο πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι ξέρουν τι έχει σημασία αλλά δεν το επιλέγουν. Τους αποσπάται η προσοχή. Δεν θέτουν προτεραιότητες. Ο σκληρότερος και εξυπνότερος τρόπος για να ζεις είναι να επιλέγεις αυτό που πραγματικά έχει σημασία και να το επιδιώκεις με πάθος.

 

 1. Αγάπα τον εαυτό σου

Άφησε κάποιον να σε αγαπήσει ακριβώς όπως είσαι – όσο ατελής και να είσαι και όσο μη ελκυστικός και να νιώθεις μερικές φορές. Ναι”,” άσε κάποιον να σε αγαπήσει παρ’ όλα αυτά. Και άσε αυτό τον κάποιον να είσαι ΕΣΥ.

 

 1. Αποδέξου τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σου

Να έχεις αυτοπεποίθηση με το να είσαι ΕΣΥ. Συχνά σπαταλάμε πολύ χρόνο συγκρίνοντας τον εαυτό μας με άλλους και ευχόμαστε να ήμασταν κάτι που δεν είμαστε. Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες και μόνο όταν αποδεχόμαστε τι είμαστε και τι όχι”,” είμαστε σε θέση να γίνουμε αυτό που είμαστε ικανοί να γίνουμε.

 

 1. Στάσου όρθιος για εσένα

Γεννήθηκες για να είσαι αληθινός όχι για αν είσαι τέλειος. Βρίσκεσαι εδώ για να είσαι ΕΣΥ όχι για να είσαι κάτι που κάποιος άλλος θέλει να είσαι. Σήκωσε το ανάστημα σου κοίτα τους στα μάτια και πες «Μην με κρίνεις μέχρι να με γνωρίσεις μην με υποτιμάς μέχρι να με προκαλέσεις και μην μιλήσεις για εμένα μέχρι να μιλήσεις με εμένα».

 

 1. Μάθε από τους άλλους και προχώρησε όταν πρέπει

Δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξεις τους ανθρώπους. Είτε θα τους αποδεχτείς όπως είναι ή θα ξεκινήσεις να ζεις τη ζωή σου χωρίς αυτούς. Και ακριβώς επειδή κάτι τελειώνει  δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Έζησες έμαθες ωρίμασες και προχώρησες. Μερικοί άνθρωποι ήρθαν στη ζωή σου ως ευλογία άλλοι ήρθαν στη ζωή σου ως μαθήματα.

 

 1. Να είσαι ειλικρινής στις σχέσεις σου

Μην απατάς! Αν δεν είσαι χαρούμενος να είσαι ειλικρινής και να προχωρήσεις αν πρέπει. Όταν πραγματικά αγαπάς το να είσαι πιστός δεν είναι θυσία είναι χαρά.