fbpx

#11012019

#11012019

  • Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ξυπνάμε μέσα στη …μουργιέλα, όμως προσφέροντας ένα ζεστό χαμόγελο στους ανθρώπους που συναντάτε κατά την διάρκεια της ημέρας, αρχίζοντας από το πρωί, δεν βελτιώνεις μόνο τις προσωπικές σου σχέσεις αλλά κάνεις και ένα δώρο στην ψυχική σου υγεία.
  • Ότι και να κάνεις όμως θα πρέπει να προσέξεις γιατί σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου μισό λίτρο υγρών του σώματος κατά τη διάρκεια ένα σύντομου χρονικού διάστηματος στη σάουνα.
  • Οφείλεις να έχεις στο ντουλάπι σου μία ενυδατική κρέμα κι ας λένε ό,τι θέλουν οι φίλοι σου. Στην τελική δεν χρειάζεται να το ξέρουν καν. Εκείνοι θα απορούν πώς μεγαλώνοντας εξακολουθείς να είσαι ένα κουκλάκι ζωγραφιστό. Για να μη δείχνει η επιδερμίδα σου θαμπή και ξηρή, μετά το σαπούνι καθαρισμού που χρησιμοποίησες, άπλωσε μια στρώση ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ.
  • Aπέφυγε ότι λεκιάζει. Και όπως λένε οι οδοντίατροι ότι αφήνει λεκέ στην μπλούζα αφήνει και το στίγμα του στα δόντια. Αποφύγετε λοιπόν το κόκκινο κρασί»,» τα σκούρα ποτά»,» το μαύρο τσάι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι μπαλσάμικο και τα σκύρα φρούτα όπως τα μούρα
  • Το γεγονός ότι το τρέξιμο δρα και ως ψυχοθεραπεία, δεν είναι κάτι καινούριο για όσους τρέχουν. Μελέτες, ωστόσο, που έγιναν επιβεβαιώνουν το γεγονός. Η σωματική άσκηση αποτελεί -για μερικούς ανθρώπους τουλάχιστον- μια αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης, ενώ λειτουργεί ακόμη και προληπτικά, σύμφωνα με τρεις νέες επιστημονικές έρευνες.
  • Οισοφάγος, στομάχι, παχύ έντερο, πάγκρεας, συκώτι – το πεπτικό σου σύστημα περιλαμβάνει όλα αυτά, οπότε ίσως δεν είναι περίεργο ότι τα συμπτώματα των προβλημάτων της γαστρεντερίτιδας μπορούν να περιλαμβάνουν όλο το φάσμα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν εμφανίζονται με τρόπους που δεν περιμένεις, ίσως να μην συνειδητοποιήσεις αμέσως ότι μία επίσκεψη στον γαστρεντερολόγο είναι απαραίτητη.