12 tips για να απολαμβάνεις όλη τη γεύση της μπύρας

12 tips για να απολαμβάνεις όλη τη γεύση της μπύρας

Σαν την παγωμένη μπύρα δεν υπάρχει …λένε, όμως πρέπει να είναι παγωμένη ή απλώς δροσερή για να σε ξεδιψάσει και να την απολαύσεις;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο καφές που πίνεις μαρτυράει τον χαρακτήρα σου!

 

Αυτό είναι ένα από τα 12 ερωτήματα που απαντούν τα 12 tips για να μάθεις (αν δεν ξέρεις) να πίνεις σωστά και να απολαμβάνεις όλη τη γεύση της μπύρας αφού η θερμοκρασία είναι ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την γευστική αίσθηση μιας σωστής μπύρας.

 

 

Δες λοιπόν ποιες είναι οι 15 παράμετροι για να απολαμβάνεις σωστά το κάθε είδος μπύρας:

  1. Κανένα άλλο ποτό δεν προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία σε στυλ και γεύσεις. Μπύρες δυνατές, ελαφριές,  σκούρες ή ξανθές, πικρές και γλυκιές, φρουτώδεις ή γεμάτες από λυκίσκο. Βρετανία, Βέλγιο, Βαυαρία, Σκανδιναβία, Τσεχία, ΗΠΑ, Αυστραλία, αλλά και Ινδία διαθέτουν τα δικά τους στυλ και τις δικές τους ιδιαιτερότητες.
  2. Επέλεξε μια καλή βαρελίσια γιατί αυτές οι μπύρες δεν ταξιδεύουν εύκολα και δεν αλλοιώνεται η γεύση τους.
  3. Κάποιες μπύρες επαναζύμωσης στην φιάλη παλαιώνονται και γίνονται υπέροχες με το χρόνο όμως οι περισσότερες πίνονται όσο το δυνατόν πιο φρέσκες.
  4. Οι ελαφριές μπύρες είναι εξίσου γευστικές και ενδιαφέρουσες όπως και οι πιο δυνατές. Οι βαριές μπύρες είναι κατάλληλες για τον χειμώνα πριν ή μετά από ένα γεύμα. Το καλοκαίρι στην μπυραρία ή στο μπαρ οι πιο ελαφριές όπως οι σιταρένιες είναι η κατάλληλη επιλογή
  5. Οι υψηλόβαθμες μπίρες καλύτερα να πίνονται μετά τις ελαφριές επειδή δίνουν τη γεύση τους για περισσότερο χρονικό διάστημα
  6. Το σερβίρισμα της μπύρας είναι μια τέχνη με λίγους και εύκολους κανόνες. Το πίνειν από τη φιάλη ή από το κουτάκι αφορά κυρίως τα παγωμένα αναψυκτικά όπου η γεύση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όσο η δροσιά. Κράτα το μπουκάλι σε γωνία 45 μοιρών σταθερά και ίσιωσε το μόλις η μπύρα φτάσει λίγο πάνω από τη μέση του ποτηριού. Ολοκλήρωσε το γέμισμα του με συνεχή ροή στο κέντρο του.</
  7. Η σωστή θερμοκρασία είναι σημαντική για να νιώσεις όλη τη γεύση. Οι μπύρες υψηλής ζύμωσης αναδεικνύουν την γεύση και τα αρώματα τους συνήθως στους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ή σε θερμοκρασία δωματίου. Οι lagers πίνονται πιο παγωμένες στους 4 με 6 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες «κλέβουν» από την γεύση και τα αρώματα της μπύρας ακόμα και αν η μπύρα είναι υπέροχη.</
  8. Το κατάλληλο ποτήρι για το στυλ της μπύρας εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόλαυση. Το κολονάτο της Pils η κλασσική κούπα η βρετανική πίντα και τα ποτήρια με ανοιχτό στόμιο (σαν δισκοπότηρο) είναι τα πιο δημοφιλή και καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες.
  9. Οχι στο παγωμένο ποτήρι. Ο λεπτός πάγος που δημιουργείτε μέσα στο ποτήρι αλλοιώνει την γεύση της μπύρας και καταστρέφει τον αφρό της
  • Ξέπλυνε το ποτήρι με κρύο τρεχούμενο νερό πριν το γεμίσεις μπύρα. Μην το σκουπίσεις. Ακόμα καλύτερα ξέπλυνε το καθαρό ποτήρι μέσα σε παγωμένο νερό και έχεις το τέλειο σερβίρισμα
  • Για να κάνεις τον αφρό που θέλεις ρύθμισε την απόσταση μεταξύ φιάλης (ή κουτιού) και ποτηριού κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος.

Για να σταματήσεις την υπερχείλιση του αφρού στο ποτήρι απλά άγγιξε με το δάχτυλο ή τα χείλη σας την άκρη του ποτηριού