fbpx

#12092018

#12092018

  • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος έχει γίνει πιο βίαιος από ποτέ, καθώς βλέπουμε κακές καταστάσεις στις ειδήσεις ή στο διαδίκτυο κάθε μέρα. Μερικοί οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς και ακόμη και θάνατο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να συμβεί σε σένα; Το καλύτερο είναι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις. Η αυτοάμυνα είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουν. Σου δίνει εμπιστοσύνη και προστασία σε περίπτωση που ένας εισβολέας χτυπήσει.
  • Ο πραγματικά δυνατός άνθρωπος αντιλαμβάνεται την αποτυχία ως αναπόφευκτο μέρος της μακράς διαδρομής προς την επίτευξη του στόχου. Με το να αντιμετωπίζει την αποτυχία ως ένα προσωρινό εμπόδιο και κυρίως ως ευκαιρία για μάθηση καταφέρνει να επανέλθει γρήγορα και να προχωρήσει μπροστά με ευκολία. Αντίθετα ο φαινομενικά δυνατός διαλαλεί σε κάθε τόνο πως η λέξη «αποτυχία» δεν είναι μέρος του λεξιλογίου του. Με αποτέλεσμα όταν τελικά την βιώσει να καταρρακώνεται το ηθικό του καθώς η αποτυχία καταφέρει πλήγμα στον ήδη εύθραυστο ψυχισμό του.
  • Οι σελίδες και τα βιβλία που μας αρέσει να παρακολουθούμε και να διαβάζουμε καθημερινά δείχνουν τα ενδιαφέροντά μας και τα ερεθίσματα που μας ελκύουν. Από εκεί μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που μας διέφευγαν.