fbpx

#13052022 @ManTips – Αν θα πας εξοχικό για δουλειές μάθε πριν πάθεις!

#13052022 @ManTips – Αν θα πας εξοχικό για δουλειές μάθε πριν πάθεις!

  • Μπορεί οι εργασίες στο κήπο ή οι άλλες δουλειές που κάνεις στο εξοχικό σου σπίτι να είναι μια πρώτης τάξεως προπόνηση και πολλές φορές μάλιστα σκληρή, όμως αν δεν προσέξεις μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα.
  • Σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στο μυοσκελετικόσου σύστημα όσο γυμνασμένος και αν είσαι! Αυτό μπορεί να συμβεί ότια δεν προσέχεις ή υπερβάλεις σε δουλειές και μερεμέτια που κάνουμε στα εξοχικά μας σπίτια.
  • Ένα μερεμέτι στο σπίτι, λίγο σκάψιμο στον κήπο, λίγο βάψιμο και κάποια στιγμή νιώθουμε ότι η «μηχανή» δεν τραβάει. Με την απότομη κινητοποίηση ακόμα και του γυμνασμένου σώματος υπάρχει η πιθανότητα να πάθουμε και κάτι περισσότερο. Επομένως χρειάζεται προσοχή και κάποιες γνώσεις, που, τελικά, θα μας προφυλάξουν από κακοτοπιές και θα ικανοποιήσουν την ανάγκη της ψυχαγωγίας και της ανάπαυσης. Το χειρότερο βέβαια είναι αν είσαι αγύμναστος!
  • Έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότερες εξάρσεις πόνου της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων στην κατηγορία αυτών των ατόμων παρουσιάζονται στις διακοπές και αυτό, λόγω της ξαφνικής ενεργοποίησης των διαφόρων μυϊκών ομάδων και αρθρώσεων, που «ξυπνούν» απότομα από την ατονία και την αδράνεια.
  • Η άρση βαρών, το σκύψιμο ή το σπρώξιμο αντικειμένων αποτελεί εκλυτικό παράγοντα οσφυαλγίας (δηλαδή πόνου στη μέση). Ένα σύμπτωμα επώδυνο, μερικές φορές παροδικό και άλλες μακροχρόνιο και σοβαρό, με οδυνηρές συνέπειες (όπως δισκοπάθεια, ισχιαλγία κτλ)» εξηγεί ο Δρ Γουδέβενος.
  • Ο αγκώνας και ο καρπός (πηχαιοκαρπική) είναι σημεία στα οποία η υπέρχρηση εργαλείων, όπως κατσαβίδια, τανάλιες, φτυάρια κτλ μπορεί να δημιουργήσει επικονδυλίτιδες, μυαλγίες και τενοντίτιδες.