fbpx

#13122018

#13122018

– Αν είσαι λάτρης του ύπνου και θέλεις να βρίσκεσαι συνεχώς στο κρεβάτι με κλειστά μάτια ξεκουράζοντας σώμα και ψυχή, μην ντρέπεσαι. Όλοι λίγο πολύ ελκόμαστε από την όμορφη τεμπελιά που εκπέμπει η κρεβατοκάμαρα. Αν, όμως, το πρωινό ξύπνημα είναι πραγματικός Γολγοθάς, η επιστήμη προτείνει κάποια tips που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως με αυτά τα κόλπα δεν χάνουμε διάθεση και δεν κρεμάμε μούτρα.

– Η προπόνηση με αντιστάσεις παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Ωστόσο. εάν δεν τηρηθούν ορισμένα κριτήρια, δεν θα επέλθουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για να είναι αποτελεσματική η προπόνηση δύναμης πρέπει να έχει: α) Καθορισμό στόχου, σωστή ένταση και επαναλήψεις, σωστή συχνότητα, διάλειμμα ανάμεσα στα σετ, σωστή περιοδικότητα (ρεπό ανάμεσα στις προπονήσεις).

– Όπως όλα τα πράγματα στη φύση, έτσι και το πέος σας περνάει μια σειρά αλλαγών στη διάρκεια της ζωής σας. Κάθε φάση ελέγχεται κυρίως από τα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Κάπου μεταξύ των 9 και 15 ετών, η υπόφυσή σας απελευθερώνει ορμόνες που λένε στο σώμα σας να αρχίσει να παράγει τεστοστερόνη. Η εφηβεία αρχίζει και φέρνει αλλαγές. Οι όρχεις, το όσχεο, το πέος και η ηβική τρίχα αρχίζουν να αναπτύσσονται. Τα επίπεδα τεστοστερόνης κορυφώνονται στα τέλη της εφηβείας στις αρχές της δεκαετίας των ’20.

– Οι διαταραγμένοι ρυθμοί του βιολογικού ρολογιού σε έναν άνθρωπο σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής κατάθλιψης, διπολικής διαταραχής, νεύρωσης, μοναξιάς και άλλων ψυχικών διαταραχών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή βρετανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

– Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε 5-10 γραμμάρια αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs) στο γάλα. Τα BCAA αναφέρονται στα τρία αμινοξέα, τη λευκίνη, την ισολευκίνη και τη βαλίνη, τα οποία είναι τα πιο κρίσιμα αμινοξέα για την ανάπτυξη των μυών. Δεδομένου ότι αυτά τα αμινοξέα απορροφώνται σχεδόν αμέσως μόλις καταναλωθούν, θα φτάσουν γρήγορα στους μυς σας για να σταματήσουν τον καταβολισμό των μυών και να ενεργοποιήσουν τον αναβολικό διακόπτη.