fbpx

14 σεξουαλικά όνειρα που μπορεί να δεις και η εξήγηση τους

14 σεξουαλικά όνειρα που μπορεί να δεις και η εξήγηση τους

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα όνειρα δεν έχουν κάποια σημασία, οι ψυχολόγοι έχουν ξοδέψει παραπάνω από μία εκατονταετία αναζητώντας το νόημα των σεξουαλικών μας ονείρων. Μάλιστα, έχουν βγάλει ορισμένα συμπεράσματα για τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσες φορές τη μέρα νομίζεις ότι εκείνες σκέφτονται το σεξ;

 

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι σίγουρα κάποια στιγμή της ζωής σου έχεις δει σεξουαλικό όνειρο και είτε …πέρασες καλά, είτε …τρόμαξες.

Αν έχεις δει σεξουαλικά όνειρα τότε δες και μάθε τι σημαίνουν:

 

 1. Nα σε απατήσει η σύντροφός σου.

Αυτό αποτυπώνει την έλλειψη προσοχής από μέρος της συντρόφου σου ή φόβο από μέρους σου, μήπως σε εγκαταλείψει.

 

 1. Να απατήσεις την σύντροφό σου.

Έχεις συμβιβαστεί με μία κατάσταση ή έχεις κάνει μία ανέντιμη πράξη. Αυτό το όνειρο αντανακλά επίσης ένταση της σεξουαλικότητάς σου.

 

 1. Το να φιλήσεις τη γυναίκα ενός άλλου

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, αυτό το όνειρο δείχνει ότι επιθυμείς να κάνεις σχέση και να βιώσεις τον έρωτα. Θέλεις να επαγρυπνήσεις το πάθος μέσα σου.

 

 

 1. Να φιλάς την πρώην σου

Κοιτάζεις πίσω στις όμορφες στιγμές που πέρασες μαζί της. Το όνειρο μπορεί να προξενείται από κάποια πρόσφατη αλλαγή στα ερωτικά σου καθώς κι από το γεγονός πως δεν έχεις ξεπεράσει εντελώς τον παλιό σου έρωτα (προφανώς).

 

 1. Να φιλάς μια άγνωστη

Αν σε φιλήσει μία άγνωστη, τότε το όνειρο είναι η απόδειξη πως έχεις ανάγκη να γνωρίσεις τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού σου. Ενδεχομένως και η ανάγκη να βιώσεις εμπειρίες τις οποίες μέχρι πρότινος θεωρούσες ανάξιες προσοχής.

 

 1. Να είσαι ξαφνικά γυμνός και τρομοκρατημένος

Η γύμνια συμβολίζει ότι δεν είσαι έτοιμος/η να αναλάβεις μία σημαντική υποχρέωση η οποία ενδεχομένως να φέρει κριτική ανθρώπων τους οποίους σέβεσαι και ταυτόχρονα φοβάσαι.

 

 1. Να είσαι ξαφνικά γυμνός/η και να μην σε νοιάζει.

Δεν έχεις να κρύψεις τίποτα και είσαι περήφανος γι’ αυτό που είσαι και για αυτά που έχεις καταφέρει. Πρόκειται για ένα όνειρο που υποδεικνύει την πολύ καλή, ψυχική υγεία ενός ατόμου.

 

 1. Είσαι ξαφνικά γυμνός αλλά κανείς δεν το προσέχει.

Τα ζητήματα που σε απασχολούν καθώς και τα άγχη σου είναι δημιουργήματα της φαντασίας σου. Τείνεις να μεγαλοποιείς τις καταστάσεις χωρίς λόγο.

 

 

 1. Οργασμός.

Περιγράφεται ως κάτι το συναρπαστικό και διασκεδαστικό μέσα από τα όνειρα (λες και δεν είναι και στην πραγματικότητα). Περίπου το 4% των ονείρων αφορούν τον οργασμό ο οποίος υποδηλώνει μια κάποια έλλειψη από σεξουαλική ολοκλήρωση στην πραγματική σου ζωή.

 

 1. Βλέπεις ότι κάνεις πρωκτικό σεξ.

Δείχνει υποταγή. Ίσως φοβάσαι να υποκύψεις στις επιθυμίες κι ανάγκες των άλλων, από την άλλη όμως, είναι κάτι το οποίο ενδόμυχα θέλεις να το κάνεις.

 

 1. Βλέπεις ότι κάνεις στοματικό σεξ.

Υποδηλώνει την επιθυμία να δώσεις ή να λάβεις απόλαυση. Συμβολίζει ότι διαθέτεις την σωστή φιλοσοφία ζωής, αρκεί βέβαια, να μην υπάρχουν υπερβολές.

 

 1. Βλέπεις γκέι σεξ (και είσαι στρέιτ).

Αν είσαι ανασφαλής με την ομοφυλοφιλία, αυτό σημαίνει ότι έχεις κάποιους φόβους κι αγωνίες με την αρσενικότητα/θηλυκότητά σου ή έχεις αναφάλεια για τις σχέσεις σου με το αντίθετο φύλο. Δε σημαίνει πάντως απαραίτητα, ότι έχεις τάσεις ομοφυλοφιλίας.

 

 1. Βλέπεις γυναικείους κόλπους.

Τότε μάλλον σου λείπει το σεξ και πρέπει να κάνεις γρήγορα κάτι γι αυτό!

 

 1. Βλέπεις γυναικείο στήθος.

Υποδηλώνει ότι έχεις ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Εναλλακτικά, συμβολίζει την σεξουαλική διέγερση και δύναμη, ή ένα αίσθημα έκθεσης και παραβίασης της ιδιωτικότητάς σου. Γενικά μιλάμε για ένα πολύπλοκο όνειρο, το οποίο αν το δεις καλύτερα να απολαύσεις το …θέαμα, παρά να μπεις στη διαδικασία να το εξηγήσεις.