fbpx

#15032022 @ManTips – Έτσι θα μάθεις να «ακούς» το σώμα σου

#15032022 @ManTips – Έτσι θα μάθεις να «ακούς» το σώμα σου

  • Αν είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αθλητές σίγουρα έχετε ακούσει την παραίνεση «άκου το σώμα σου» προκειμένου να προστατευθείτε από τους τραυματισμούς. Τι είναι όμως αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να «ακούσετε». Όπως αποδεικνύεται η απάντηση μόνο απλή δεν είναι αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
  • «Το τρέξιμο δεν είναι πάντοτε άνετο» λέει  «έχω τρέξει πολλές φορές νιώθοντας ενοχλήματα και πόνο ενώ άλλες τρέχω παρ ότι νιώθω πως δεν θέλω να προπονηθώ. Σε όλους τους ανθρώπους έχει συμβεί να χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί και να πουν στον εαυτό τους δεν έχω κουράγιο να σηκωθώ γιατί νιώθουν πολύ κουρασμένοι χωρίς ενέργεια ή χωρίς κίνητρο για να σηκωθούν».
  • Εάν όμως αγνοήσει κανείς αυτά τα μηνύματα και συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του «θα νιώσει στο τέλος της μέρας μεγαλύτερη περηφάνια που τα κατάφερε» προσθέτει. «Το μυστικό στην παραίνεση  «άκου το σώμα σου»  είναι να ξέρεις τι μπορείς να ξεπεράσεις και τι όχι. Αν νιώσεις έναν οξύ πόνο πρέπει να τον φροντίσεις αμέσως».
  • Δηλαδή το «άκου το σώμα σου» σημαίνει για τον ασκούμενο ότι πρέπει να μάθει να καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν πόνο που σηματοδοτεί έναν σοβαρό τραυματισμό και έναν πόνο που πρέπει να αγνοήσει.