fbpx

16 tips για να βελτιώσεις τη μαγειρική σου σε επίπεδο…. μικρού σεφ!

16 tips για να βελτιώσεις τη μαγειρική σου σε επίπεδο…. μικρού σεφ!

Χρόνος υπάρχει μπόλικος. Κάθεσαι σπίτι κλεισμένος, σκέφτηκες άραγε να βελτιώσεις τη μαγειρική σου;

Αν δεν το είχες πολύ με τη μαγειρική και γνώριζες μόνο τα φαγητά του εργένη είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσεις τεχνικές σεφ μεγάλων εστιατορίων, να μεγαλώσεις τη γκάμα των φαγητών με νέες γεύσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπορείς να συμπληρώσεις την προπόνηση και να κάψεις με τις δουλειές στο σπίτι!

 

Σκέψου ότι με τη μαγειρική ο χρόνος περνά εύκολα και στη τελική απολαμβάνεις ένα τέλειο γεύμα που έφτιαξε μόνος σου.

 

 

Δες πως μπορείς να βελτιωθείς:

  1. Φρόντιζε τα μαχαίρια σου να είναι πάντα ακονισμένα.
  2. Επένδυσε σε καλά μαγειρικά σκεύη, θα σου δώσουν καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, το μέγεθος μετράει όταν πρόκειται να μαγειρέψεις για πολλά άτομα, γι αυτό φρόντισε να έχεις και πιο μεγάλες κατσαρόλες και ταψιά.
  3. Το να μη λασπώνεις το ρύζι όταν το βράζεις δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική. Αρκεί να έχεις πάντα στο μυαλό σου την αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι και 2½-3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό.
  4. Το μυστικό για τέλεια αβγά scrambled! Λίγο που το brunch στο σπίτι έχει γίνει τάση, λίγο που μας αρέσουν τα αβγά σε όλες τις εκδοχές τους, μία συνταγή για scrambled θέλουμε να τη φτιάξουμε. Αν λοιπόν είσαι από αυτούς που προσθέτουν λίγο γάλα στα χτυπημένα αβγά πριν τα ρίξουν στο τηγάνι, μπορείς να τα κάνεις ακόμη πιο γευστικά αντικαθιστώντας το γάλα με τυρί cottage, που τους πάει πολύ.
  5. Μην ξεχνάς τα μπαχαρικά! Είναι απαραίτητα για να δίνεις γεύση στο φαγητό σου και μόλις τα δοκιμάσεις και αρχίσεις να πειραματίζεσαι θα φτιάχνεις απίθανα πιάτα που θα ενθουσιάζουν με τη γεύση τους όποιον τα δοκιμάζει.
  6. Πώς θα ξέρεις ότι το λάδι για το τηγάνισμα είναι έτοιμο; Όταν φτιάχνεις τηγανητές πατάτες ή γενικά θέλεις να τηγανίσεις κάποιο τρόφιμο, ένας πολύ απλός τρόπος να ελέγξεις ότι το λάδι είναι αρκετά ζεστό, είναι να τοποθετήσεις μια ξύλινη κουτάλα ή μια οδοντογλυφίδα μέσα στο λάδι. Αν αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκαλίτσες γύρω από το ξύλο το λάδι είναι έτοιμο.
  7. Οι σαλάτες δεν γίνονται μόνο ωμές. Μπορείς να βράσεις ή να ψήσεις τα λαχανικά σου, να τα αρωματίσεις με μπαχαρικά και να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά.
  8. Επιπλέον, στις σαλάτες μην μένεις μόνο στα κλασικά λαχανικά -μαρούλι, λάχανο, ντομάτα, παντζάρια, κλπ-. Δοκίμασε και ρέβες, γογγύλια, κολοκύθα, σελινόριζα. Κι αν δεν σου αρέσει η ιδέα μιας σαλάτας με κολοκύθα, μπορείς πάντα να την κάνεις σούπα ή πουρέ.
  9. Μην αγοράζεις μόνο ότι θέλεις να μαγειρέψεις εκείνη τη στιγμή. Φρόντισε να γεμίζεις το ψυγείο με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, την κατάψυξη με κρέας και τα ντουλάπια με ρύζι, μακαρόνια, κλπ, για να μπορείς να μαγειρεύεις φρέσκια πιάτα ανά πάσα στιγμή.
  10. Μην φοβάσαι τους πειραματισμούς στην μαγειρική. Καμιά φορά, ακόμη και από τα λάθη μπορεί να προκύψουν σπουδαία πιάτα!
  11. Ήξερες ότι στο κόκκινο κρασί μπορείς να βράσεις μακαρόνια; Δοκίμασε το, θα σου αρέσουν πολύ!
  12. Για τις δύσκολες μέρες, που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις ή όταν έρχονται φίλοι ξαφνικά στο σπίτι, φρόντισε να έχεις κάποιες σχεδόν έτοιμες λύσεις στην κατάψυξη, όπως μπιφτέκια και πίτες που θα έχεις φτιάξει εσύ φυσικά!
  13. Για να μην πεις το ψωμί ψωμάκι και να μην αγοράζεις συνέχεια από τον φούρνο, ζύμωσε το ψωμί σου. Δεν είναι όσο δύσκολο νομίζεις.
  14. Να δοκιμάζεις πάντα το φαγητό πριν το σερβίρεις στα πιάτα. Έτσι θα ξέρεις αν έχει πετύχει στη γεύση κι αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
  15. Αν σου αρέσουν τα ψάρια και τα θαλασσινά, μην μένεις μόνο στις κονσέρβες ή την κλασική τριάδα σολομός-γλώσσα-τσιπούρα. Στην ψαραγορά αλλά και στο ιχθυοπωλείο του supermarket θα βρεις πολλές νόστιμες προτάσεις.
  16. Πέρα από το supermarket, κάνε μια βόλτα και από τα μπακάλικα και τα delicatessens. Εκεί θα βρεις νόστιμα εδέσματα που θα απογειώσουν γευστικά τα πιάτα σου.