fbpx

#16012019

#16012019

  • Η αξία των δημητριακών στη διατροφή σου και γενικά στην υγεία σου είναι πολύ σημαντική και αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχθεί. Όμως ένα νέο καλό έρχεται να προστεθεί μετά από έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Χαρβαρντ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η καθημερινή κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως μπορεί να προσθέσει επιπλέον χρόνια στη ζωή σου!
  • Ο πρώτος καφές της ημέρας μόλις ξυπνάς το πρωί είναι για να «ανοίξει» το μάτι που λέμε. Είναι η καλύτερη απόλαυση για πολλούς και φυσικά η επιλογή του καφέ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Βασικά ο ελληνικός καφές παρέχει αρκετά οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ο ελληνικός καφές αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια αντιοξειδωτικά ροφήματα (εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχουν οι κόκκοι του).
  • Μετά-ανάλυση προοπτικών ερευνών έδειξε ότι συγκριτικά με αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου ή σπάνια καφέ εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν οποιασδήποτε μορφής καρκίνο.
  • Το πρωί το να πίνεις ένα ζεστό ρόφημα όπως καφέ κατευθείαν ενεργοποιείς το γαστρεντερικό σωλήνα σου. Καθώς κοιμόμαστε ο γαστρεντερικός σωλήνας κοιμάται κι αυτός. Το να πίνεις καφέ είναι να σαν κάνεις πρωινό stretch. Απλά βάζεις μπροστά τη μηχανή. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η καφεϊνη προκαλεί άμεση αντίδραση στους μύες του παχέος εντέρου. Να πούμε όμως ότι αυτό δεν είναι κάτι που το παθαίνουν όλοι οι άνθρωποι.
  • Αν είσαι ωραίος άντρας μην απορείς που ξέμπλεξες τόσο απλά αφού έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα τους ωραίους άντρες.
  • Στο βιβλίο του ο Tim Ferris “The 4-hour Workweek”, εξηγεί πως το να είσαι απλά πολυάσχολος μπορεί να είναι μία μορφή τεμπελιάς του νου, και εξηγεί: “Δούλευε εξυπνότερα, όχι σκληρότερα”. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον εργασιακό χώρο, θέλουν να προωθήσουν την εντύπωση ότι δεν προλαβαίνουν ούτε να αναπνεύσουν, απλά για να νιώσουν σημαντικοί. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, αποπνέουν μια ηρεμία τις περισσότερες ώρες της ημέρας, που προκύπτει από τη σωστή οργάνωση του χρόνου τους, από την επιμέλεια και τη φροντίδα που δείχνουν στο παραμικρό, και από το διαχωρισμό των τομέων στη ζωή τους. Δεν μπερδεύουν δουλειά με προσωπικά. Όταν δουλεύουν, πραγματικά δουλεύουν και όταν χαλαρώνουν και ξεκουράζονται πραγματικά κάνουν αυτό.