fbpx

#17012019

#17012019

  • Μήπως ήρθε ο καιρός να «πονέσεις» στην προπόνηση και να δώσεις στο μυϊκό σου σύστημα την καλύτερη ανάπτυξη του; Μερικοί για να το κάνουν αυτό περιμένουν την …άνοιξη. Είναι όμως το σωστό και το επιβεβλημένο;
  • Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν συμβουλεύονται τους γυμναστές και έτσι δεν έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ότι ακολουθούν κάποιους μύθους που πέρασαν από στόμα σε στόμα χωρίς να έχουν επιστημονική τεκμηρίωση.
  • Στα ανεβάσματα χρειαζόμαστε βοήθεια κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να ανεβούμε επίπεδο. Στα γυμναστήρια δυστυχώς πολλοί λένε ότι ξέρουν να δίνουν πραγματική βοήθεια ενώ στη πραγματικότητα είτε δεν βοηθούν καθόλου, είτε βοηθούν πολύ τόσο που είναι ανώφελο για τον κόπο του συναθλητή τους.
  • Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, αλλά έρευνες δείχνουν ότι περιέχει ουσίες που μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας. Συγκεκριμένα, εκείνοι που πίνουν πράσινο τσάι χάνουν περισσότερο σωματικό βάρος από όσους δεν πίνουν τσάι. Οι κατεχίνες που περιέχει βελτιώνουν την οξείδωση του λίπους και την παραγωγή θερμότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να το πετύχετε αυτό πρέπει να καταναλώνετε περίπου 250 ml πράσινου τσαγιού την ημέρα, κάτι που από μόνο του θα κάνει τον οργανισμό σας να κάψει 90 θερμίδες παραπάνω.
  • H καρδιά κάθε ανθρώπου μπορεί να χτυπά με διαφορετικό ρυθμό. Άλλος μπορεί να έχει 60 παλμούς, άλλος 70, άλλος 85 και όλες αυτές οι αποκλίσεις να είναι μέσα στο φυσιολογικό. Πιο έντονες αποκλίσεις, όμως, ίσως κρύβουν κάποιο παθολογικό αίτιο.
  • Μια ζεστή κούπα από το ρόφημα που σε χαλαρώνει και προκαλεί ύπνο αυξάνει τα επίπεδα γλυκίνης στο σώμα, έναν νευροδιαβιβαστή που χαλαρώνει τα νεύρα και δρα σαν ήπιο ηρεμιστικό. Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό του χαμομηλιού: Αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, έτσι ώστε το σύστημά σου να ανταποκρίνεται καλύτερα στο κρύο.