fbpx

#17072018

#17072018

  • Γενικά πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να είναι καλύτερα ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Το πρωί, ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας, ή βάλτε λίγο πάγο σε μια πετσέτα και κρατήστε τη πάνω από τα μάτια σας για λίγη ώρα.
  • Το βραδινό φαγητό παχαίνει: Καμία ώρα δεν είναι απαγορευτική για το φαγητό και ο μύθος ότι το βραδινό φαγητό είναι ευρέως διαδεδομένος. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η θερμιδική και θρεπτική αξία του βραδινού σας. Εάν κάνετε υγιεινές επιλογές όπως φρούταλαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη μπορείτε να τρώτε όποια ώρα θέλετε.
  • Βάσισε τη διατροφή σου σε φυσικές-ανεπεξέργαστες τροφές, ή σε τροφές που έχουν υποστεί τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία.
  • Ο εγκέφαλος είναι που «φρενάρει» το τρέξιμο και όχι μόνο!Λένε οι παλιοί ότι ο εγκέφαλος μας είναι …άβυσσος και τελικά φαίνεται ότι ισχύει, αφού ενώ εσύ προσπαθείς να κάψεις κιλά, τρέχοντας ή κάνοντας ποδήλατο ή κολύμπι ή όποια άλλη άσκηση με αεροβική αυτός είναι που δίνει εντολή …φρεναρίσματοςστο νευρικό σου σύστημα!
  • Η ποδηλασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βόλτα ή να πηγαίνουμε στη δουλειά μας αποφεύγοντας το μποτιλιάρισμα. Μπορεί ωστόσο να γίνει ένα τέλειο συμπλήρωμα της προπόνησης μας αντικαθιστώντας το τρέξιμο. Αν συνδυάσεις της ποδηλασία με στάσεις για ασκήσεις τότε σίγουρα έχεις μια πολύ καλή ολοκληρωμένη και δυνατή προπόνηση.
  • Είναι και φθηνή και διαρκεί όσα λεπτά θέλετε εσείς. Δεν είναι άλλο φυσικά από το σχοινάκι
  • Επιστημονική έρευνα του 1968 έχει δείξει ότι μετά από έξι εβδομάδες καθημερινών ασκήσεων 10 λεπτών με σχοινάκι, οι συμμετέχοντες επέδειξαν τα ίδια επίπεδα βελτίωσης της καρδιαγγειακής τους υγείας με εκείνους που τρέχουν για μισή ώρα κάθε μέρα. Το άλμα με τα σχοινιά, κατέληξαν οι ερευνητές, είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος για την επίτευξη των ίδιων αποτελεσμάτων.