fbpx

#19092018

#19092018

  • Οι υδατάνθρακες τροφοδοτούν τόσο τους μύες με ενέργεια όταν γυμνάζεστε, όσο και τον εγκέφαλο. Το σώμα καίει περίπου 500 θερμίδες από υδατάνθρακες την ημέρα. Ο εγκέφαλος στηρίζεται στους υδατάνθρακες για να έχει ενέργεια. Χωρίς αυτούς, κουράζεται γρήγορα και θα σας εγκαταλείψει πριν το μέσο της ημέρας, δυσκολεύοντας τη συγκέντρωση. Είναι απαραίτητο να τρώτε υδατάνθρακες τις ώρες που οι απαιτήσεις του οργανισμού είναι αυξημένες, όπως πριν ή μετά από μία προπόνηση. Όσο περισσότερο γυμνάζεστε, τόσο περισσότερες ανάγκες έχει το σώμα σας. Το αυξημένο γλυκογόνο στους μύες, έχει σχετιστεί με καλύτερη απόδοση στις ασκήσεις αντοχής.
  • Τα λιπαρά είναι απαραίτητα για επίτευξη ποικίλων λειτουργιών του ανθρωπίνου σώματος, όπως η παραγωγή ορμονών και η απορρόφηση βιταμινών (A,D,E,K), αλλά ταυτόχρονα αποτελούν το μακροσυστατικά που είναι το ευκολότερο να μετατραπεί σε λίπος. Για πηγές λιπαρών επιλέξτε ανεπεξέργαστες τροφές όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (chia, λινάρι, σουσάμι), παρά εμπορικά υποκατάστατα, όπως η vegan μαγιονέζα και η μαργαρίνη. Μια καλή και νόστιμη επιλογή είναι και τα nut butters, όπως το φυστικοβούτυρο και το αμυγδαλοβούτυρο.
  • Σε μια σειρά πειραμάτων διαπιστώθηκε ότι ο υποψήφιος με ωραία εξωτερική εμφάνιση ήταν λιγότερο πιθανό να επιλεγεί για μια χαμηλόμισθη θέση εργασίας όπως ή υπάλληλος αποθήκης.
  • Η βαθιά αναπνοή είναι μια μορφή διαλογισμού που μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει στον έλεγχο της διέγερσης και την ένταση που οδηγούν στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις “ρηχές”, μικρές, γρήγορες αναπνοές, που επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό και σας φέρνουν πιο κοντά στην εκσπερμάτιση. Προσπαθήστε να σταματήσετε για λίγο την “πράξη” και να πάρετε μια βαθιά εισπνοή που θα κρατήσει περίπου 5 δευτερόλεπτα. Κρατήστε την αναπνοή σας για ακόμα 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνεύστε για άλλα 5 δευτερόλεπτα.