fbpx

#20102018

#20102018

  • Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα των ορμονών και των χημικών ουσιών που το σώμα χρειάζεται, για να λειτουργήσει σωστά, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Chicago βρήκαν ότι τα επίπεδα της ορμόνης πέφτουν σε άνδρες που δεν έχουν κοιμηθεί επαρκώς. Συγκεκριμένα, μετά από μόλις 1 εβδομάδα περιορισμένου ύπνου, τα επίπεδα της έπεσαν κατά 15%. Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθείτε να κοιμάστε για τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ.
  • Το χρόνιο στρες είναι επικίνδυνο για πολλά θέματα υγείας. Το στρες ανεβάζει την ορμόνη της κορτιζόλης, που με τη σειρά της επιδρά στην τεστοστερόνη. Σε έρευνα του 2016, στρεσογόνα γεγονότα (όπως τελικές εξετάσεις) συνεισέφεραν σημαντικά στα επίπεδα της ορμόνης. Ένα τέτοιο φαινόμενο προκαλεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, επιθετικότητα και συναισθηματικό μούδιασμα στους άνδρες.
  • Ορισμένες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής πρέπει να λαμβάνονται μαζί με τροφή ή μετά το γεύμα για να έχουν καλύτερη απορρόφηση, ενώ κάποιες άλλες χρειάζεται να τις πάρεις με άδειο στομάχι. Με άδειο στομάχι τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κατανάλωση τροφής συστήνεται η λήψη σιδήρου.
  • Οι fans των πρωινών showers θα πρέπει να προετοιμαστούν για σκωτσέζικο ντους γιατί νέα έρευνα αποδεικνύει πως είναι καλύτερα για την υγεία του δέρματός αλλά και της πνευματικής διαύγειας το να κάνεις ντους το βράδυ. Επιπλέον, δερματολόγοι υποστηρίζουν πως εάν είσαι έξω όλη την ημέρα θα πρέπει απαραίτητα να κάνεις ντους πριν πας για ύπνο.
  • Βούρτσιζε συχνά τα δόντια σου με λευκαντική οδοντόκρεμα, χρησιμοποίησε κάθε βράδυ νήμα και κάνε λεύκανση δύο φορές τον χρόνο. Τα υγιή δόντια και ούλα είναι ελκυστικά, ενώ, αντίθετα, μια κακή στοματική υγιεινή λειτουργεί απωθητικά. Αν θέλεις να κάνεις και το κάτι παραπάνω, δοκίμασε να βουρτσίσεις και τα ούλα σου ελαφρά (εκτός αν είναι ευαίσθητα) για να απομακρύνεις τυχόν νεκρά κύτταρα. Το επόμενο πρωί, βάλε ένα «αόρατο» lip balm και πριν κοιμηθείς εφάρμοσε ένα αντίστοιχο ενυδατικό.