fbpx

#20122018

#20122018

  • Μια από τις πρώτες κινήσεις που κάνουμε όλοι μας ξυπνώντας το πρωί είναι να τεντωθούμε, είτε αμέσως στο κρεβάτι, είτε λίγο αργότερα στη κουζίνα πριν φτιάξουμε τον καφέ. Άλλοι πάλι τεντώνονται αρκετές φορές πριν ξυπνήσουν τελείως. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; H θεωρία υποστηρίζει ότι με το τέντωμα ξυπνάει το κορμί και ο εγκέφαλος. Όσο κοιμόμαστε, η καρδιά χτυπάει αργά, η πίεση του αίματος πέφτει, οι πνεύμονες συστέλλονται και οι μύες χαλαρώνουν.
  • Γιατί πρωινή προπόνηση; Το πρωί η λειτουργία των ορμονών του οργανισμού είναι στην κορύφωση της όπως για παράδειγμα η τεστοστερόνη. Οι ορμόνες βοηθούν στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και έτσι με την πρωινή προπόνηση τις εκμεταλλεύεστε στο έπακρο..
  • Το διάφραγμα είναι ένας μυς που βοηθά στην αναπνοή και όπως και άλλες μυϊκές κράμπες ή σπασμοί, οι σπασμοί του διαφράγματος ή οι σφάχτες πιθανόν συμβαίνουν από την επιβάρυνση και την κούραση που σχετίζεται με τον αυξημένο φόρτο γρήγορης αναπνοής από την άσκηση. Τα καλά νέα είναι ότι αφού όλοι οι σπασμοί των μυών συνδέονται με την κόπωση των μυών, καθώς το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης βελτιώνεται, ο κίνδυνος της κόπωσης των μυών μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η συχνότητα εμφάνισης του πλευρικού πόνου μειώνεται επίσης.
  • Στα γυμναστήρια ακούς πολλά. Στις παρέες ακούς ακόμα περισσότερα. Ο καθένας έχει να πει το δικό του και να δώσει τη δική του «συμβουλή» σε σένα που γυμνάζεσαι. Όμως πόσες από αυτές τις συμβουλές είναι πραγματικά χρήσιμες. Η αλήθεια είναι ότι μόνο ένας επαγγελματίας γυμναστής θα σου πει πραγματικά τι πρέπει να κάνεις και αυτόν θα πρέπει να ακούς.
  • Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου ήταν γνωστές από τα αρχαιότατα χρόνια. Σήμερα έρχεται η επιστήμη να το επιβεβαιώσει και να χαρακτηρίσει το ελαιόλαδο όχι μόνο ιδανική τροφή αλλά και φάρμακο για πολλές παθήσεις. Οι ευεργετικές του ιδιότητες οφείλονται όχι μόνο στη σύνθεσή του αλλά και στην αναλογία των συστατικών του. Το ελαιόλαδο περιέχει ελαϊκό οξύ (73% – 80%) βιταμίνες Α, Ε, D, Κ, φαινολικές ενώσεις στερόλες φωσφολιπίδια, τερπενικές αλκοόλες και επιπλέον συστατικά τα οποία δίνουν στο λάδι άρωμα, γεύση και ισχυρές διατροφικές ιδιότητες.