fbpx

#21012019

#21012019

  • Ο φαινομενικά δυνατός άνθρωπος πιστεύει ότι η δύναμή του πηγάζει από την εξουσία που ασκεί στους γύρω του και για αυτό μοιράζει εντολές δεξιά-αριστερά και προσπαθεί να ελέγξει καταστάσεις έξω από αυτόν. Όμως η δύναμη βρίσκεται μέσα σου όταν καταφέρνεις να διατηρείς την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά όταν δηλαδή επιβάλλεσαι στον φοβισμένο εαυτό σου να δει το «ποτήρι μισογεμάτο».
  • Το πρωινό ξύπνημα είναι το χειρότερο για πολλούς! Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που το χαίρονται, ωστόσο οι περισσότεροι το μισούν. Αποτέλεσμα να μην ξυπνάς το πρωί είναι να αργείς για τη δουλειά και να παραλείπεις το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας που είναι το πρωινό. Δες λοιπόν τι μπορεί να κάνεις για να ξυπνάς το πρωί!
  • Το ρύζι αποτελεί ελαφρά και εύπεπτη τροφή, ενώ το κλίμα της Άπω Ανατολής ευνοεί την αποδοτική καλλιέργειά του. Περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης Β, καθώς και φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο. Οι πρωτεΐνες του είναι λιγότερες των σιτηρών, αλλά ανώτερες ποιοτικά, επειδή το ρύζι είναι πλούσιο στο πολύτιμο για τον άνθρωπο αμινοξύ λυσίνη. Το ρύζι διατροφικά προτείνεται να συνδυάζεται με αρακά, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο και ζυμαρικά. Στην Ανατολή, προσθέτουν και ξηρούς καρπούς μετά το μαγείρεμα. Οι συνδυασμοί αυτοί αυξάνουν τα διατροφικά οφέλη των φυτικών πρωτεϊνών ώστε το τελικό «πρωτεϊνικό φορτίο» στο πιάτο να είναι ισοδύναμο ζωικής πρωτεΐνης απαλλαγμένης, όμως, από χοληστερόλη.
  • Οι σούπες κάνουν καλό στον οργανισμό και ειδικά οι σούπες λαχανικών τον αποτοξινώνουν. Μια ποικιλία λαχανικών, μία πλούσια βάση ντομάτας και η σωστή ποσότητα τσίλι αρκούν για να ετοιμάσεις μία τέλεια χορτοφαγική σούπα σε μισή μόλις ώρα. Το αντίδοτο στον κρύο καιρό και στις ιώσεις στο πιάτο.
  • Με την ηλικία ο «μικρούλης» το πέος σου δηλαδή μικραίνει και αυτό είναι γνωστό. Όμως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που η συρρίκνωση δεν είναι …μόνιμη αλλά προσωρινή και αυτό συμβαίνει υπό κάποιες συνθήκες.