fbpx

#22012019

#22012019

  • Τα τελευταία χρόνια η ερευνητική κοινότητα υποστηρίζει πως κάθε προπόνηση θα πρέπει να έχει έναν και μόνο στόχο ή όσο το δυνατόν λιγότερους. Αυτό στην περίπτωση μας σημαίνει πως θα πρέπει να εκτελείς σε ξεχωριστές προπονητικές μονάδες τα βάρη και το τρέξιμο. Σε κάθε περίπτωση σε μία προπόνηση με βάρη καλό είναι να προηγείται καλή προθέρμανση το οποίο μπορεί να σημαίνει και μερικά χιλιόμετρα (2-4) τρεξίματος. Ωστόσο στην πράξη κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό αφού δύσκολα βρίσκει κανείς τον χρόνο για να εκτελέσει τόσες πολλές προπονητικές μονάδες κι έτσι όλοι λίγο – πολύ κάνουν τα βάρη τους πριν ή μετά από ένα συνεχόμενο τρέξιμο (σπανιότερα πριν ή μετά από μία διαλειμματική κάτι που όμως γενικά δεν προτείνεται).
  • Για τη συντριπτική πλειονότητα των ασκήσεων και των στόχων είτε δομικές ή λειτουργικές τα ελεύθερα βάρη προσφέρουν συνήθως την περισσότερη ποικιλία καθώς και μια συνολική σωματική διέγερση καθώς πολλοί μύες εκτός από τους πρωτεργάτες (οι μύες που είναι υπεύθυνοι για τη μετακίνηση του φορτίου) δουλεύουν ως σταθεροποιητές.
  • Ο στόχος της βοήθειας στον συναθλητή μας δεν είναι μόνο η ασφάλεια. Άλλωστε αν κάνει κάποιος πιέσεις πάγκου με αλτήρες η βοήθεια δεν πολυχρειάζεται αφού αν νιώσει κίνδυνο απλά αφήνει τα βάρη να πέσουν στο πάτωμα. Ο πραγματικός σκοπός της βοήθειας είναι να προτρέψουμε τον συναθλητή μας να ανέβει επίπεδο.
  • Φλερτάροντας στο γυμναστήριο, θα χρειαστεί να είσαι δημιουργικός (όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση βέβαια) αλλά το γυμναστήριο είναι ο χώρος σου και είσαι σίγουρα πιο άνετος και επομένως πρέπει να βρίσκεις έξυπνους τρόπους για φλερτ! Μπορείς να βρεις πολλές αφορμές, για να μιλήσεις σε μια γυναίκα στο γυμναστήριο. Να την βοηθήσεις να φτιάξει την θέση της σε κάποιο όργανο, να της δώσεις κάποια συμβουλή.
  • To να είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση σε ιντριγκάρει. Εσένα και την παρτενέρ σου. Κάποια στιγμή όμως η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει. Ναι, είναι η στιγμή που αρχίζεις να σκέφτεσαι: «Τι γίνεται ρε παιδιά;». Ακριβώς όπως έκανε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στους «Απαράδεκτους» στα 90’s… Βρίσκεις την ιδανική γυναίκα. Παθαίνεις κοκομπλόκο, την πλησιάζεις και ακούς την ατάκα «Καλέ, έχω αγόρι αλλά θες να πάμε για ποτό;». Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να ακούσεις μια καμπάνα. Ναι, εκείνη που σου λέει «σεξ χωρίς δεσμεύσεις». Αν δεν έχεις δει την ταινία «Άπιστη» με την Diane Lane και τον Richard Gere, να προειδοποιήσω πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ακουστεί και άλλη καμπάνα. Αυτή που ακούστηκε στον Olivier Martinez όταν τον ξεπάστρεψε ο Richard, ο οποίος (ω, ναι καλά κατάλαβες) ήταν ο απατημένος. Θες να σε βρει ο απατημένος; Δεν νομίζω bro…