fbpx

#23102018

#23102018

  • Μπορεί να είχατε ορκιστεί ότι δεν θα το κάνετε, αλλά κοιτάζετε μία φωτογραφία που είστε οι δυο σας ή χαζεύετε το προφίλ του/της στο Facebook. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Neurophysiology, οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν κάποιος επιθυμεί ναρκωτικά ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών είναι οι ίδιες που ενεργοποιούνται όταν βλέπετε μία φωτογραφία. Ο εγκέφαλός σας θεωρεί ότι είστε ακόμα ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι.
  • Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά της κατάστασης (πχ ενός χωρισμού) συνειδητοποιούμε ότι έχουμε δυνάμεις που ούτε φανταζόμασταν ότι ήταν δικές μας. Καταλαβαίνουμε ότι τελικά μπορούμε και μόνοι μας. Δεν είμαστε τόσο αβοήθητοι όσο νομίζαμε.
  • Σε δείγμα 1.000 ανδρών, στην ερώτηση αν οι άνδρες είναι ευχαριστημένοι με το μέγεθος του πέους τους, έκπληκτοι είδαμε ότι οι οκτώ στους δέκα απάντησαν όχι.
  • Το σώμα σου είναι κάτι που όπως φαίνεται επηρεάζει και σένα πρώτιστα. Επικοινωνώντας με άτομα νεαρής ή μέσης ηλικίας πολύ συχνά θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχει έντονη ενασχόληση και ανησυχία για το βάρος τους αλλά και την εικόνα που έχουν οι άλλοι για αυτούς. Η εικόνα του σώματος του κάθε ατόμου εξάλλου επηρεάζεται καθοριστικά από τα κοινωνικά κριτήρια που υπάρχουν ανά χρονικές περιόδους.
  • Γουστάρεις τον κολλητό σου; Λογικό είναι και γι αυτό είστε και κολλητοί, όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς να τον αποκαλείς όπως νάναι! Κάποιες προσφωνήσεις μπορεί να ακούγονται καλά στα αυτιά σου, ακόμα και σε εκείνα του κολλητού σου –άλλωστε γι αυτό είσαι και φίλοι- όμως για τους τρίτους μπορεί να μην είναι αυτό που πρέπει.