fbpx

#24052022 @ManTips – Μήπως είναι καιρός να αρχίσεις τα …μπουνίδια;

#24052022 @ManTips – Μήπως είναι καιρός να αρχίσεις τα …μπουνίδια;

  • Έχεις νεύρα και άγχος;
  • Η πυγμαχία είναι ένα άθλημα που σε εκτονώνει και δεν χρειάζεται να χτυπήσεις κάποιον άλλον!
  • Φοράς τα γάντια και βλέπεις τα αγχή σου στον σάκο και του δίνεις και καταλαβαίνει!
  • Όμως η πυγμαχία δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά και σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης τα οποία θέλουν να βελτιώσουν τη δύναμη την ταχύτητα την αντοχή και την ευελιξία και την οξυδέρκειά τους. Με την πυγμαχία κερδίζει κανείς εκρηκτικότητα ταχύτητα παρατηρητικότητας και ευστροφία.
  • Η καθημερινή ενασχόληση με μια ποικιλία ασκήσεων που περιλαμβάνονται στην προπόνηση πυγμαχίας βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς και να «κάψει» τα όποια περιττά κιλά. Η αντοχή επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα το αίμα καθαρίζει από τις τοξίνες πάσης φύσεως και γενικότερα το σώμα γυμνάζεται με έναν τρόπο ολιστικό και με διάρκεια στο πέρασμα των ετών. Επιπλέον αποκτάται ουσιαστική γνώση για αυτοάμυνα γνώση που αφενός είναι απαραίτητη στη σύγχρονη εποχή πολλαπλών κινδύνων και αφετέρου προσδίδει αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα στον καθένα που την κατέχει.
  • Η πυγμαχία διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του ατόμου καθώς αναπτύσσει το κουράγιο και το θάρρος αποδυναμώνοντας τις φοβίες και την ατολμία. Δεδομένου ότι στην καθημερινή μας ζωή αντιμετωπίζουμε προβλήματα που μας τρομάζουν και μας φοβίζουν χρειαζόμαστε τη δύναμη δηλαδή το κουράγιο να αντέχουμε τα «χτυπήματα» ενώ συνεχίζουμε να προχωράμε προς τον στόχο μας.