fbpx

#26112018

#26112018

  • Η πυγμαχία είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα κυρίως στις ΗΠΑ και συνάμα μαχητική πολεμική τέχνη. Δεν χρειάζεται να γίνεις  πρωταθλητής ή επαγγελματίας όπως εκείνους που βλέπουμε στο Extreme Chanel ή το Eurosport. Ούτε να προπόνησε τόσο σκληρά όπως ο Σταλόνε στο Ρόκι! Απλά η προπόνηση για το συγκεκριμένο άθλημα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και κυρίως φυσική κατάσταση και αρμονία σώματος και πνεύματος.
  • Η επαγγελματική σου κατάσταση είναι που σίγουρα επηρεάζει ολόκληρη της ζωή σου, είτε είσαι εργένης, είτε ακόμα χειρότερο αν είσαι παντρεμένος με παιδιά. Όλα όμως είναι θέμα ψυχολογίας! Για να στρώσεις την επαγγελματική σου ζωή πρέπει πρώτα να στρώσεις την ίδια σου τη ψυχολογία, τον ίδιο σου τον εαυτό.
  • Κάποια πράγματα καταναλώνουν όλη σου την ενέργεια. Πρέπει στ’ αλήθεια να πας στη συνεδρίαση της επιτροπής; Είναι αναγκαίο να βοηθήσεις αυτούς που δεν θέλουν να βοηθηθούν; Έχει το αφεντικό σου το δικαίωμα να απαιτεί να παρευρίσκεσαι όπου πηγαίνει και αυτός, πέρα από τις ωράριο της εργασίας σου; Όταν σταματήσεις να κάνεις αυτά που δεν ενδιαφέρεσαι να κάνεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι μέχρι τώρα πίεζες περισσότερο τον εαυτό σου, από όσο σου ζητούσαν πραγματικά οι άλλοι.
  • Λέμε ψέματα ακόμα και στον εαυτό μας στον καθρέφτη! Στεκόμαστε μπροστά του και οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι η ζυγαριά κάνει …λάθος! Μη γελάτε, αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ που ρώτησαν περισσότερους από 2000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άλλα έβλεπαν στον καθρέφτη παρά τον εαυτό τους! Οι περισσότεροι λένε ψέματα ακόμα και στον καθρέφτη για το πραγματικό τους βάρος
  • Το καλοκαίρι είναι δύσκολο να βρεις το κίνητρο να κοιμηθείς όταν ο ήλιος ακόμα λάμπει. Όταν όμως αρχίζει και νυχτώνει νωρίς η ιδέα του ύπνου γίνεται ακαταμάχητη. Ο οργανισμός μπαίνει στο “sleepmode” και πέφτουμε εύκολα σε πιο βαθύ και βαρύ ύπνο. Μελέτες από το HarvardMedicalSchool δείχνουν ότι το μήνα Οκτώβριο κοιμόμαστε περίπου 2.5 ώρες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μήνα του χρόνου.
  • Μαγκιά είναι να αρνείσαι τα σίγουρα τις στρωμένες δουλειές,  τις προδιαγεγραμμένες πορείες ζωής, την πνιγηρή βεβαιότητα που σου επιτάσσει ο οικογενειακός και κοινωνικός σου περίγυρος. Να ρίχνεις σε όλα μια κλωτσιά γιατί η δήθεν ασφάλεια που σου παρέχουν δε στάθηκε αρκετή για να ξεπεράσει τη λαχτάρα σου για δημιουργία και τη δίψα σου γι’ αυτό το κάτι παραπάνω. Να είσαι μοναδικός σε έναν κόσμο που σε θέλει κόπια και να καμαρώνεις γι’ αυτό