fbpx

#27122018

#27122018

  • Για να χτίσεις το κορμί που θέλεις πρέπει να κάνεις προπόνηση και διατροφή, όμως στη διατροφή πολλά λέγονται, ειδικά από τους …ξερόλες των γυμναστηρίων, λόγια που δεν πρέπει να ακούσεις, αφού σχεδόν πάντα αποκλείουν μια ομάδα τροφών! Οι υδατάνθρακες αποτελούν βασικό συστατικό πολλών ομάδων τροφίμων, όπως τα δημητριακά, τα φρούτα, τα αμυλούχα λαχανικά, τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εύκολα, λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς πως θα πρέπει να καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, όπως άλλωστε ορίζουν και οι συστάσεις διεθνών οργανισμών.
  • Ο ύπνος ανάσκελα είναι καλός για την σωστή στήριξη σε κεφάλι, λαιμό και σπονδυλική στήλη. Είναι επίσης η καλύτερη στάση για την καταπολέμηση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, επειδή το κεφάλι είναι ψηλά και το στομάχι είναι κάτω από τον οισοφάγο, ώστε τα οξέα του στομάχου να μην μπορούν να ανέβουν προς τα πάνω.
  • Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, βοηθά στη διατήρηση της μνήμης και της μαθησιακής ικανότητας, ενώ μειώνει τις παθολογοανατομικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, οι οποίες αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» της νόσου Αλτσχάιμερ.
  • Αναρωτήσου αν είσαι ξερόλας! Μπορεί να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι για πολλά πράματα αλλά σκέψου τον τρόπο με τον οποίο τα μεταφέρεις στους άλλους. Αν ο τρόπος είναι εγωιστικός και δεν σηκώνει αντίρρηση τότε υπάρχει πρόβλημα. Σταμάτα λοιπόν να είσαι ο ξερόλας. Αν γνωρίζεις κάτι το γνωρίζεις για τον εαυτό σου και απλά μπορείς να το μεταφέρεις στους άλλους… αλλά μέχρι εκεί! Δεν σε ενδιαφέρει αν οι άλλοι πιστεύουν λανθασμένα κάτι. Εσύ πες το και άφησε το!
  • Οι γυναίκες εκτιμούν τη σιγουριά που εκπέμπει ένας άνδρας που προσέχει τον εαυτό του αλλά προσοχή μη το παρακάνεις… είναι εύκολο να σε περάσουν για υπερόπτη! Απλά φέρσου φυσιολογικά και αν καταφέρεις να πιάσεις συζήτηση με τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει να ξέρεις ότι γυναίκες γοητεύονται πιο εύκολα από έναν άνδρα που δεν φοβάται να «καθοδηγεί» την συζήτηση και την γνωριμία.