fbpx

#29012019

#29012019

  • Πρώτα βάρη μετά τρέξιμο: Σε αυτήν την περίπτωση το αποτέλεσμα ευνοεί τη μυϊκή ενδυνάμωση και τη μυϊκή υπερτροφία. Κι αυτό γιατί όταν τα βάρη προηγούνται το γλυκογόνο είναι σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η απόδοση να είναι καλύτερη και φυσικά να γίνονται καλύτερες μυϊκές προσαρμογές. Αντίστοιχα το τρέξιμο γίνεται όταν οι ενεργειακές αποθήκες είναι χαμηλές κάτι που σημαίνει ότι η απόδοση θα είναι περιορισμένη. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση μετά τα βάρη το σώμα είναι συνήθως σφιχτό η κίνηση των μυών περιορισμένη ενώ αυξάνονται και οι πιθανότητες κάποιου τραυματισμού ιδιαίτερα αν αναπτυχθούν σχετικά μεγάλες ταχύτητες.
  • Τα ελεύθερα βάρη είναι μια άσκηση ελεύθερης μορφής που επιτρέπουν την κίνηση σε πολλαπλά πλάνα.
  • Μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, έδειξε ότι όσοι έχουν σεξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αυτές τις παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.
  • Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Science of Relationships, η διέγερση της θηλής ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι γνωστή ως γεννητικός αισθητικός φλοιός. Αυτή είναι η ίδια περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιείται και από τη διέγερση της κλειτορίδας, του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας. Αυτό σημαίνει ότι οι εγκέφαλοι των γυναικών φαίνεται ότι επεξεργάζονται τα ερεθίσματα από τη θηλή και εκείνα από τη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων με τον ίδιο τρόπο.
  • Οι άντρες είναι πολύ πιο ελκυστικοί στις γυναίκες όταν μαγειρεύουν παρά όταν κάνουν οποιαδήποτε άλλη πολύ πιο βαριά οικιακή εργασία. Οι γαργαλιστικές μυρωδιές από την κουζίνα –και ναι ο καφές μετράει- αποτελούν πολύ πιο ισχυρό αφροδισιακό  για τις γυναίκες από τα λουλούδια και άλλα ενδεχομένως πιο ακριβά δωράκια.