fbpx

#29062018

#29062018

  • Στις πισίνες υπάρχουν πολλά μικρόβια όπως χλαμύδια, κολοβακτηρίδια, σταφυλόκoκοι, ψευδομονάδες, σαλμονέλα, παράσιτα που προκαλούν σοβαρές μολύνσεις μέχρι και ηπατίτιδα Α. Για να σκοτωθούν αυτά τα μικρόβια πρέπει να γίνεται χλωρίωση του νερού αφού προηγηθεί μικροβιακός έλεγχος. Όταν υπάρχει συνωστισμός στην πισίνα και δεν γίνεται σωστή συντήρηση και επεξεργασία οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι και τα μικρόβια μπορεί να πολλαπλασιαστούν. Εκτός από αυτά ο καθένας μπαίνοντας στην πισίνα αφήνει νεκρά κύτταρα από το σώμα του, σκόνη, ιδρώτα και αντιηλιακή κρέμα που μετατρέπουν την πισίνα σε εστία μόλυνσης για τους άλλους λουόμενους.
  • Θέλεις να μην καείς από τον ήλιο, αλλά να μαυρίσεις ομοιόμορφα και το χρώμα να διατηρηθεί μέχρι και τις πρώτες μέρες του χειμώνα; Αν ναι τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη τακτική. Για πολλούς η χρήση αντηλιακών (που είναι απαραίτητη) γίνεται συστηματικά. Άλλοι προτιμούν να μαυρίζουν σταδιακά από την άνοιξη και έτσι γι αυτούς το αντηλιακό είναι μια άγνωστη λέξη.
  • Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.
  • Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός απελευθερώνει υγρά του αίματος στον μαλακό ιστό του σώματός μας. Με την πάροδο του χρόνου το υγρό αυτό μπορεί να μαζεύεται γύρω από τα μάτια σας και να δημιουργήσει μαύρες σακούλες και κατακκόκινα μάτια. Ακόμα πολλές από τις εποχιακές αλλεργίες, δεν τελειώνουν το… έργο τους σε ένα απλό φτάρνισμα. Μπορούν άνετα να σου δημιουργήσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μια καλή λύση για να το αποφύγεις αυτό, είναι να μη φροντίζεις τις αλλεργίες μόνο όταν είναι σε έξαρση. Να έχεις πάντα μαζί σου αντιισταμινικό προκειμένου να ελέγχεις τις αλλεργίες σου όλο το χρόνο.