fbpx

3 ομάδες ασκήσεων για να επιστρέψεις ομαλά στο γυμναστήριο (Video)

3 ομάδες ασκήσεων για να επιστρέψεις ομαλά στο γυμναστήριο (Video)

Η επιστροφή στο γυμναστήριο μετά τις διακοπές δεν είναι πάντα …εύκολη υπόθεση! Tο χάσιμο των κιλών και η επαναφορά στο γυμναστήριο θέλει τρόπο!

Από την άλλη τα περιττά κιλά που βάλαμε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινή ραστώνης έχουν ήδη αρχίσει να διακρίνονται στη μέση… το χάσιμο των κιλών και η επαναφορά στο γυμναστήριο θέλει τρόπο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 7 πιο αντρικές ασκήσεις και προπονήσεις που πρέπει να δοκιμάσεις (Video)

 

 Πρόγραμμα και πειθαρχία: Βγάλτε ένα πλάνο διατροφής και άσκησης και εμείνετε σε αυτό! Μην βιαστείτε να ενθουσιαστείτε ή να απογοητευτείτε αντίστοιχα διότι και τα δύο θα σας απομακρύνουν από τον στόχο σας. Βάσει επιστημονικών ερευνών συνήθως χρειάζονται περίπου 3 εβδομάδες για να αρχίζει να εντάσσεται πλήρως ένας οργανισμός γενικά σε έναν τρόπο ζωής και ειδικότερα σε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης ώστε να αρχίσει ορατά να αποδίδει καρπούς όμως επειδή αυτός ο χρόνος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το κάθε σώμα  πιθανόν να υπάρξει μια μερική απόκλιση!

 

 

Οι μύες θυμούνται:  Για όσους απο εσάς γυμνάζεστε γενικά είναι πολύ πιο πιθανόν να παρατηρήσατε μέσα στις διακοπές μια μερική μεταβολή των κιλών είτε ως προς την ανιούσα είτε ως προς την κατιούσα αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.  Για εσάς τους ίδιους λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα αφου τα κύτταρα των μυικών ινών έχουν μνήμη! Άλλο είναι λοιπόν να κάνεις ανάγνωση για εκμάθηση και άλλο να φρεσκάρεις την μνήμη σου μέσω της επανάληψης των ήδη γιγνωσθέντων!

 

 

Ψυχολογία: Και όταν λέμε ψυχολογία εννοούμε την καλή! Σίγουρα αισθανόμαστε κάπως άβολα όταν επιστρέφουμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας όμως έχει και αυτή τα καλά της! Δραστηριοποιύμαστε ξανά γινόμαστε παραγωγικοί και ως εκτούτου επωμιζόμαστε τα όποια οφέλη. Κακή ψυχολογία σημαίνει κακή διάθεση η οποία με την σειρά της συνεπάγεται σε αυξημένη πιθανότητα τραυματισμών κατά την σωματική δραστηριότητα λόγω έλλειψης συγκέντρωσης επιπλοκές στην υγεία και αισθητά μειωμένη αποδοτικότητα καθώς και μέγιστη αρνητική επιρροή στο σώμα ως προς το φαίνεσθαι αλλά και το πνεύμα λόγω αύξησης παραγωγής της κορτιζόλης μίας στρεσογόνους ορμόνης η οποία μας επιτίθεται με τον χειρότερο τρόπο.

 

 

Καταχρήσεις ώρα μηδέν: To οτι απουσιάζαμε απο το γυμναστήριο πολλές μέρες δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πεσουμε ξανά με τα μούτρα σε αυτό! Λαμβάνοντας υπ’όψιν την σωματική δραστηριότητα του καθενός που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο απο αυτόν των διακοπών καθώς και την περίοδο απουσίας απο την άσκηση”,”  το σώμα χρειάζεται και τον ανάλογο χρόνο για να εναρμονιστεί με το καινούριο του περιβάλλον. Μην βιαστείτε λοιπόν να δείτε αποτελέσματα διότι το πιθανότερο είναι να κουραστείτε γρηγορότερα και αντί να αυξήσετε συστηματικά τον ρυθμό έντασης”,” να τον μειώσετε”,” κάτι που θα έρθει αντιμέτωπο με τα επιθυμητά οφέλη!