fbpx

#31122018

#31122018

  • «Καλημέρα» μια λέξη που είναι καλό να τη λέμε με χαμόγελο αρχίζοντας τη μέρα μας! Ένα χαμόγελο αυθεντικό γιατί όπως λένε οι ψυχολόγοι κερδίζεις πολλά καλά αν αρχίζεις τη μέρα σου με ένα καλό και ζεστό χαμόγελο!
  • Μία με δυο μέρες σωστής και πειθαρχημένης διατροφής με φρούτα σαλατικά και γιαούρτι ή γαλακτοκομικά θα επιτρέψει στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση και να «ξεπρηστείτε»
  • Ήδη γνωρίζεις ότι το νερό μπορεί να βοηθήσει στο να ελέγξεις την πείνα σου και να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να τρώει ανάμεσα στα γεύματα. Αλλά μάντεψε! Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος που το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις τους στόχους απώλειας βάρους.
  • Πιες πολύ κρύο νερό και το σώμα σου θα πρέπει να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά για να αντιμετωπίσει την ψυχρή εισροή. Η θέρμανση ενός τετάρτου του ποτηριού σε θερμοκρασία σώματος καίει περίπου 7 θερμίδες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού. Πιες 10 ποτήρια την ημέρα για μια εβδομάδα και θα κάψεις επιπλέον 490 θερμίδες σε μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, αυτό σημαίνει περισσότερο από 7 χαμένα κιλά.
  • Αρκετές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η διάθεση πολλές φορές εξαρτάται άμεσα από τον καιρό που επικρατεί κάθε εποχή. Για παράδειγμα, η άνοιξη συνδέεται με αίσθημα ευφορίας, αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή, δημιουργικότητα, καλύτερη μνήμη και ενισχυμένες γνωστικές ικανότητες. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι ταυτίζεται συχνά με την κυκλοθυμία και την επιθετική στάση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε περιόδους παρατεταμένου καύσωνα αυξάνεται η εγκληματικότητα.
  • Λέμε ψέματα ακόμα και στον εαυτό μας στον καθρέφτη! Στεκόμαστε μπροστά του και οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι η ζυγαριά κάνει …λάθος! Μη γελάτε, αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ που ρώτησαν περισσότερους από 2000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άλλα έβλεπαν στον καθρέφτη παρά τον εαυτό τους! Οι περισσότεροι λένε ψέματα ακόμα και στον καθρέφτη για το πραγματικό τους βάρος.