fbpx

4 απίθανες συνταγές για να κάνεις σάντουιτς με τα κρέατα που περίσσεψαν

4 απίθανες συνταγές για να κάνεις σάντουιτς με τα κρέατα που περίσσεψαν

Επειδή εμείς στην Ελλάδα το Πάσχα ψήνουμε πολύ περισσότερα απ΄ όσα θα φάμε, γιατί πάντα πρέπει να περισσεύει …και έτσι πρέπει πολλά κρέατα μένουν!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις την καλύτερη πίστα σα να είσαι γεννημένος …Ιταλός!

 

Αν λοιπόν δεν τα έχεις φάει την Δευτέρα του Πάσχα μην απογοητεύεσαι. Δεν υπάρχει λόγος να τα πετάξεις αλλά μπορείς να κάνεις νοστιμότατα σάντουιτς και να τα τιμήσεις δεόντως.

Δες διάφορες ιδέες:

 

Με κατσικι

Θα πρέπει να το κόψεις σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια κόψε και όσα ντοματίνια στη μέση.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνεις το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζεις τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λίγο αλάτι, ρίγανη και ένα κουταλάκι λάδι και ψήνεις μαζί με τα ψωμάκια ή τις πίτες! Αφαιρείς το ψωμί από το φούρνο μετά από οκτώ λεπτά, βάζεις μέσα στο κρέας και μαζί με τα ντοματίνια τα αφήνεις για άλλα 10 λεπτά.

Παράλληλα κόβεις στη μέση τα ψωμάκια και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο ενώ τρίβεις ψιλοκομμένα σκόρδα πάνω στην τραγανή ψίχα, μέχρι να διαλυθεί σε κάθε ψωμάκι!

Απλώνεις ιαούρτι και λαχανικά στη μια πλευρά των ψωμιών και από πάνω μοιράζεις το κρέας, αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τα ψητά ντοματίνια.

 

Με αρνί

Αρχικά ξεχώρισε το κρέας από τα κόκκαλα κόβοντάς το σε μικρά κομμάτια. Ο καλύτερος τρόπος για να το ψήσεις είναι να χρησιμοποιήσεις την τοστιέρα, αν δεν έχεις στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά!

Σε ένα μικρό μπολ ρίξε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και μία μουστάρδα. Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ και χτύπησε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.

Άλειψε το στα ψωμάκια και πρόσθεσε το κρέας.

 

Με χοιρινο

Τα κομμάτια του χοιρινού που περίσσεψε τα σωτάρεις σε χαμηλή φωτιά σε ελάχιστο ελαιόλαδο και γλυκόξινη σάλτσα.

Παράλληλα κόβεις τα ψωμάκια και τα βάζεις στον φούρνο να ζεσταθούν.

Κόβεις σε λεπτές λωρίδες καρότο και μετά ψιλοκομμένο λάχανο και 1/4 λευκό κρεμμύδι σε φέτες και τα σωτάρεις μαζί με το κρέας το πολύ για 1,5 λεπτό.

Σερβίρεις πάνω στα ζεστά ψωμάκια.

 

Με σουβλάκι

Αν σου έχουν μείνει σουβλάκια από τι ψήσιμο τότε τα βγάζεις από τα ξυλάκια τους και κόβεις τα κρεατάκια να γίνουν ακόμα πιο μικρά.

Παράλληλα κόψεις κρεμμύδι και φέτες ντομάτα. Αναμιγνύεις το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με μαιντανό.

Ψήνεις τις πίτες στον φούρνο και παράλληλα σοτάρεις τα κρεατάκια στο αντικολλητικό τηγάνι.

Όταν ετοιμαστούν κάνεις στο σάντουιτς είτε με κάποια αλοιφή είτε σκέτο. Αν βάλεις αλοιφή (τζατσίκι, ρωσική, μελιτζανοσαλάτα, χτυπητή) την αλείφεις πρώτα στη πίτα. Μετά προσθέσεις το κρέας και στο τέλος το κρεμμύδι με την ντομάτα και έχεις έτοιμο ένα καθαρό ελληνικό πιτόγυρο!