fbpx

5 λάθη που μπορεί να κάνεις και να μη χαίρεσαι το σπιτικό σου burger

5 λάθη που μπορεί να κάνεις και να μη χαίρεσαι το σπιτικό σου burger

Το πιο υγιεινό burger είναι αυτό που κάνεις μόνος σπίτι σου. Όμως κάποιες φορές όσο και να είναι υγιεινό, όταν το τρως δεν σου αρέσει.

Δεν σου αρέσει επειδή κάνεις κάποια από τα επτά λάθη που χαλάνε όλη σου την προσπάθεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά οι μισοί Έλληνες είναι του …καναπέ!

 

Δες ποια είναι αυτά, για να τα αποφύγεις την επόμενη φορά και να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα:

 

  1. Είσαι υπερβολικά δημιουργικός

Σε πιάνει μια μανία και γίνεσαι υπερβολικά δημιουργικός, όμως πρέπει να μάθεις ότι οι καλύτερες σος έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, χρησιμοποίησε αυτές. Βάλε κέτσαπ Heinz και μουστάρδα French’s, ή μια καλή Dijon. Είναι γεύσεις που αρέσουν σε όλους, γιατί να προσπαθήσεις να τις αλλάξεις;.

 

  1. Προσοχή στο πάχος

Ένα μπιφτέκι half pounder (230 γραμμάρια) είναι καλό. Ένα quarter pounder (115 γραμμάρια) είναι αποδεκτό. Μη το κάνεις πιο παχύ…. Αλλά ούτε και πιο λεπτό!

 

  1. Δεν λιώνεις το τυρί

Είναι έγκλημα να βάζεις κρύο τυρί στο μπέργκερ, χωρίς να το έχεις αφήσει να λιώσει πάνω από το μπιφτέκι την ώρα που το ψήνεις. Επίσης το κλασικό τυρί του τοστ μπορεί να κουράσει. Δοκίμασε μπρι, μοτσαρέλα, μπλε τυρί… ανακάτεψε λίγο την τράπουλα.

 

  1. Υλικά με μέτρο

Το καλό μπέργκερ δεν χρειάζεται πολλά υλικά όταν το μπιφτέκι είναι όπως πρέπει. Πολλοί προσπαθούν να δώσουν γεύση γεμίζοντας το μπέργκερ με διαφορετικά υλικά. Δεν χρειάζονται ούτε «πρασινάδες» μέσα στο μπέργκερ, καλύτερα να μπουν στο πλάι.

 

  1. Προσοχή στο ψωμί

Προτίμησε το κλασικό ψωμάκι με σουσάμι, αρκεί να είναι φρέσκο. Το μπριός που είναι της μόδας αφαιρεί από τη γεύση του κρέατος. Αυτό που απαγορεύεται δια ροπάλου είναι το ψωμί που δίνει την αίσθηση του μπαγιάτικου, κι ας μην είναι.