fbpx

5 τρόποι για να μπορέσεις να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις!

5 τρόποι για να μπορέσεις να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις!

Οι στόχοι είναι αυτοί που μας κάνουν να γινόμαστε καλύτεροι και να να προοδεύουμε. Δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή για να πετύχεις τους στόχους. Αλλά, απλές συμβουλές που πρέπει να τις ακούσεις και να τις ενστερνιστείς αν θέλεις να πετύχεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι κακές συνήθειες που κάνουν κακό στη δουλειά σου

 

Γι αυτό σου έχω κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις. Πάμε να τις δούμε;

 

  1. Αποφασιστικότητα

Ξεκίνα τώρα! Ο Γκαίτε είπε «Θέλεις στ’αλήθεια αυτό που θέλεις; Άδραξε τούτη τη στιγμή». Πες «όχι» στην αναβλητικότητα, που θα σε κάνει να χάσεις τον ενθουσιασμό σου, ο οποίος είναι ένα από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας. Σταμάτα να σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις ή πότε θα καταφέρεις να το ολοκληρώσεις. Άδραξε τη στιγμή και ξεκίνα να το πραγματοποιείς, αφήνοντας στην άκρη δικαιολογίες και προφάσεις –«δεν θα τα καταφέρω», «υπάρχουν πολλές δυσκολίες», «δεν θα αντέξω στο χρόνο»- που σε εμποδίζουν να μπεις στη δράση και σε κάνουν να σκέφτεσαι περιοριστικά.

 

  1. Διεκδικητικότητα

Απέφυγε τον παθητικό τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους, από φόβο μήπως τους δυσαρεστήσεις ή δεν τα βγάλεις πέρα μαζί τους. Κάνε γνωστά τα «θέλω» σου και τα συναισθήματά σου στοχευμένα στους τομείς που σε ενδιαφέρουν –π.χ. σχέσεις, επαγγελματική καταξίωση- και διεκδίκησε δυναμικά αυτό που πιστεύεις ότι σου αξίζει. Δες κάθε στόχο που θέλεις να πετύχεις ή κάθε κατάσταση που βιώνεις από μια σκοπιά δυνατότητας και όχι αδυναμίας: «Μπορώ φέτος να πάρω το πτυχίο μου», «θα κερδίσω τη θέση που μου αξίζει στη δουλειά».

 

  1. Θετική σκέψη

Ο αρνητισμός καταστρέφει τη δημιουργικότητα και την υλοποίηση των στόχων που έχεις θέσει. Έχε υπόψη σου ότι το σώμα σου είναι μια αστείρευτη πηγή άντλησης δυνάμεων και θετικών συναισθημάτων. Προχώρησε, επομένως, στο στόχο σου σαν να μην υπάρχει αποτυχία και καλλιέργησε την ικανότητα να βλέπεις τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά: έτσι ακόμη και μια αρνητική έκβαση ενός σχεδίου δεν θα σε απογοητεύσει, αντίθετα θα την αξιοποιήσεις ως πηγή γνώσης και θα λειτουργήσει εκ νέου σαν κίνητρο να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου, να γίνεις καλύτερος και να εξελιχθείς.

 

  1. Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα σημαντικότερα συναισθήματα για την εξέλιξη της ζωής μας και την επιτυχία των στόχων μας, αφού μας δημιουργεί θετική διάθεση και αισιοδοξία. Να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου με αγάπη και σεβασμό και να εμπιστεύεσαι τις δυνατότητές σου. Αξιοποίησε, παράλληλα, την αμφίδρομη σχέση της αυτοπεποίθησης και των ρεαλιστικών προσδοκιών, μην θέτοντας στόχους που είναι τελείως έξω από τις δυνατότητές σου. Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου με ρεαλιστικές προσδοκίες και έχε υπόψη σου ότι με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση μπορείς να αγγίξεις τις προσδοκίες σου.

 

  1. Αυτοέλεγχος

Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι ανακοινώνοντας τους στόχους σου θα είναι πιο εύκολο να τους πραγματοποιήσεις, έχε υπόψη σου ότι έτσι είναι πιθανό να συναντήσεις και επιφυλακτικά σχόλια, ακόμα κι αν αυτά προέρχονται από δικούς σου ανθρώπους, που ενδέχεται να σου καλλιεργήσουν αμφιβολίες. Τουλάχιστον στην αρχή κράτα την πρόθεσή σου να υλοποιήσεις το στόχο σου για τον εαυτό σου, όχι από εγωισμό ή μυστικοπάθεια, αλλά για να μην αποσπάσουν την προσοχή σου οι «σειρήνες» και επηρεαστείς αρνητικά, κάνοντας πίσω ή αποδυναμώνοντας την προσπάθειά σου. Απελευθερώσου από την ανάγκη επιβεβαίωσης από τους άλλους, δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και δράσε σύμφωνα με αυτό που σου υπαγορεύει η φωνή της ψυχής σου.