fbpx

5 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις βότκα

5 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις βότκα

Η βότκα είναι από τα ποτά που πίνεται συνήθως σκέτη και μάλιστα απλώς παγωμένη, χωρίς πάγο!

Ένας άλλος απλός τρόπος είναι να την πιείς με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι ή ακόμα και πορτοκάλι, αν δεν σου αρέσει το λεμόνι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 τρόποι να απολαύσεις το Gin εκτός του κλασσικού συνδυασμού με Tonic

 

Όμως υπάρχουν άλλοι πέντε ενδιαφέροντες τρόποι να απολαύσεις μια βότκα:

 

Bloody Mary

Το cocktail με το βαθύ κόκκινο χρώμα φτιάχτηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας τους 1920, στο δημοφιλές μπαρ του Παρισιού Harry’s New York Bar, από τον bartender Fernand Petiot (που μεταξύ άλλων άραζε με τον Ernest Hemingway και τα έπιναν παρέα). Όσον αφορά το όνομα του ποτού, αυτό προέρχεται από μια κοπέλα που δούλευε στο μπαρ “Bucket of Blood” και φυσικά ονομάζονταν Mary.

Υλικά:

2 μεζούρες βότκα

5 μεζούρες χυμός ντομάτας

5 κ.γ. horseradish

3 σταγόνες Tabasco

3 σταγόνες Worcestershire sauce

1 lime

1/4 μεζούρας χυμός λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

φρέσκο σέλερυ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Βάζει στο σέικερ τον χυμό λεμονιού και ένα κομμάτι από το lime μαζί με πάγο και ανακατεύεις. Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά και ανακινείς. Σουρώνεις σε highball ποτήρι με πάγο. Βάζεις αλάτι και πιπέρι αναλόγως προτιμήσεων. Γαρνίρεις με το σέλερυ.

 

Vodka Martini

Το πιο κλασικό από τα κλασικά cocktails έχουν κατά καιρούς τιμήσει υπαρκτές αλλά και φανταστικές προσωπικότητες όπως οι Ernest Hemingway, Winston Churchill και James Bond.

 

Υλικά

3 μεζούρες βότκα

1 μεζούρα ξηρό βερμούτ

φλούδα λεμονιού για το γαρνίρισμα (ή τρεις ελιές σε οδοντογλυφίδα)

Εκτέλεση: Είτε στο mixing glass, είτε στο σέικερ, ανακατεύεις μαζί με πάγο τη βότκα με το βερμούτ. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι martini. Γαρνίρεις με τη φλούδα λεμονιού (ή τις ελιές).

 

Moscow Mule

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως βότκα με μερικά twists, συγκαταλέγεται στα κλασικά και είναι ένα από τα best sellers cocktail όλων των εποχών. Παρότι το όνομά του ξεγελά, η προέλευσή του σε καμιά περίπτωση δεν έχει σχέση με την Μόσχα και είναι ένα 100% αμερικάνικο cocktail που πρωτοφτιάχτηκε στο Μανχάταν το 1941, στο μπαρ του ξενοδοχείου Chatham από τους John A. Morgan (της εταιρείας Cock ‘n’ Bull που έφτιαχνε και εμπορευόταν ginger beer, διατηρούσε επίσης εστιατόρια), John G. Martin (της εταιρείας διανομής ποτών G.F. Heublein Brothers Inc.) και Rudolph Kunett (Ρώσος μετανάστης στις ΗΠΑ, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βότκας εκεί).

 

Υλικά

2 μεζούρες βότκα

1/2 μεζούρα χυμός lime

6 μεζούρες ginger beer

Εκτέλεση: Βάζεις την βότκα και τον χυμό lime σε ένα Moscow Mule mug (εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις ένα ποτήρι τύπου Collins). Προσθέτεις μπόλικο τριμμένο πάγο και απογεμίζεις με ginger beer. Γαρνίρεις με φύλλα δυόσμου και μία φέτα lime.

 

White Russian

Ήταν 1949, όταν ο Βέλγος barman Gustave Tops στο ξενοδοχείο Metropole των Βρυξελλών εμπνεύστηκε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο cocktail προς τιμήν της Perle Mesta, εκπροσώπου των ΗΠΑ στην πρεσβεία της χώρας στο Λουξεμβούργο, που τύχαινε να διοργανώνει και αξέχαστα πάρτυ. Το όνομα του ποτού προήλθε εξαιτίας της χρήσης βότκας.

 

Υλικά

2 μεζούρες βότκα

1 μεζούρα Kahlua

1 μεζούρα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: Βάζεις τη βότκα και την Kahlua σε ένα ποτήρι old fashioned με πάγο και ανακατεύεις. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις να ανακατεύεις.

 

Cosmopolitan

To Cosmopolitan συγκαταλέγεται στα 77 κλασικά cocktails της International Bartenders Association και η πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη συνταγή του υπάρχει στο βιβλίο του 1934, Pioneers of Mixing at Elite Bars: 1903-1933 του Charles Christopher Mueller.

 

Υλικά

1 μεζούρα βότκα, αρωματισμένη με λεμόνι

1/2 μεζούρα Cointreau

1/2 μεζούρα χυμός lime

1/2 μεζούρα χυμός cranberry

φλούδα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ με πάγο και ανακινούνται. Σουρώνεις σε ποτήρι cocktail. Γαρνίρεις με φλούδα λεμονιού.