fbpx

6 tips αυτοάμυνας που ίσως κάποτε να σώσουν τη ζωή σου (Video)

6 tips αυτοάμυνας που ίσως κάποτε να σώσουν τη ζωή σου (Video)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος έχει γίνει πιο βίαιος από ποτέ, καθώς βλέπουμε κακές καταστάσεις στις ειδήσεις ή στο διαδίκτυο κάθε μέρα. Μερικοί οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς και ακόμη και θάνατο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 σημεία που θα σου δείξουν αν είσαι πραγματικά δυνατός χαρακτήρας!

 

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να συμβεί σε σένα;

Το καλύτερο είναι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις. Η αυτοάμυνα είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουν. Σου δίνει εμπιστοσύνη και προστασία σε περίπτωση που ένας εισβολέας χτυπήσει.

 

 

Δες μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για αυτοάμυνα που μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάθε είδους επίθεση:

 

  1. Κρατήσου όρθιος

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, ο επιτιθέμενος θα έρθει από πίσω και θα τυλίξει το χέρι του γύρω σας. Το τέχνασμα είναι το σώμα να κρατηθεί όρθιο και να καταφέρεις να ανατρέψεις τον ληστή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μειώσετε το βάρος σας και να χαμηλώσετε τη βάση σας όσο μπορείτε. Ξεκινήστε με να κάμπτετε τα γόνατά σας και να ρίξετε τα άκρα σας για να κάνετε τον εαυτό σας βαρύτερο και πιο δύσκολο για τον επιτιθέμενο να σας μετακινήσει. Κάνε κινήσεις από τη μία πλευρά στην άλλη και όταν ο  επιτιθέμενος θα αρχίσει να χαλαρώνει τη λαβή χτύπα τον γύρω από τη βουβωνική χώρα. Αν Ξεφύγεις τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

 

 

  1. Στόχευσε τους αντίχειρες

Η επίθεση με τσοκ ή αλλιώς πνίξιμο είναι ένα από τα πιο κοινά ειδικά με τους κλέφτες και τους διαρρήκτες. Είναι επίσης μια από τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει θάνατο στο θύμα. Αν σε πνίγει, τότε η καλύτερη αυτοάμυνα σκοπεύει στον αντίχειρα και όχι στα δάχτυλα.

 

 

Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε είναι να γλιστρήσετε τον αντίχειρα και το άγγιγμα δείκτη από τα χέρια του εισβολέα και να τραβήξετε τους αντίχειρες. Κτυπήστε τον επιτιθέμενο καθώς τραβάτε το χέρι από το λαιμό σας και αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεφύγετε.

 

  1. Κάνε …μοχλό!

Το headlock είναι μια άλλη κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται από τους ληστές. Σε αυτή την περίπτωση, ο επιτιθέμενος θα έχει τον αγκώνα στη μία πλευρά του λαιμού και ένα χέρι από την άλλη. Για να ελευθερωθείτε, πρέπει να φέρετε τον αντίχειρά σας στην πλευρά του δείκτη για να σχηματίσετε γάντζο σχήματος C. Έτσι κάνετε κάτι σαν μοχλό για να αποκόψετε τα χέρια του εισβολέα μακριά από το λαιμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε με ασφάλεια. Έτσι μπορείτε να χτυπήσετε τον επιτιθέμενο για να βρείτε μια ευκαιρία να ξεφύγετε.

 

 

  1. Σφίξτε τη γροθιά σωστά

Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να σφίγγετε τη σωστή γροθιά σας, αφού μπορεί να αναγκαστείτε να πολεμήσετε για τη ζωή σας. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μάθετε αυτό είναι να σας βοηθήσει να πάρετε τη μέγιστη δύναμη που δημιουργείται στην πρώτη γροθιά ένα χτύπημα. Μην εκθέτετε τον αντίχειρά σας και μην τον κρύβετε κάτω από το δάχτυλό σας. Ο αντίχειρας πρέπει πάντα να διπλώνει απλώς. Αυτό βοηθά στην αποφυγή σοβαρών τραυματισμών κατά τη διάτρηση της δύναμης της γροθιάς.

 

 

  1. Χτύπα στο αδύναμο σημείο

Χτύπα στα αδύνατα σημεία αν θέλετε υποτάξεις εύκολα τον επιτιθέμενο. Χτύπα τη βουβωνική χώρα, τα μάτια, τη μύτη και τις κάτω γνάθες. Αυτές είναι περιοχές που προκαλούν πόνο ή να κόβουν την αναπνοή.

 

  1. Έχε ένα σπρέι πιπεριού μαζί σου

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συμβουλή κυρίως για τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους που ζουν σε βίαιες γειτονιές. Δεδομένου ότι οι κακοποιοί συνήθως είναι σωματικά ισχυρότεροι, τότε χρειάζεται κάτι που μπορεί να τους κρατήσει μακριά. Έχε πάντα σπρέι πιπεριού. Χάρισε το στη γυναίκα σου ή στους ηλικιωμένους γονείς σου. Ακόμα και για σένα το σπρει πιπεριού είναι χρήσιμο.