fbpx

6 tips για να ξυρίσεις ανώδυνα και …όμορφα τον «μικρούλη» σου!

6 tips για να ξυρίσεις ανώδυνα και …όμορφα τον «μικρούλη» σου!

Οι περισσότερες τον προτιμούν ξυρισμένο! Όμως και πολλοί άντρες είναι εκείνοι που δεν ανέχονται τις τρίχες πάνω στον «μικρούλη» τους και έτσι τον …ξυρίζουν!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αν ο «μικρούλης» σου έχει το …φυσιολογικό μέγεθος!

 

Άλλοι πάλι απλά τον τριμάρουν και  αυτό είναι κάτι που δεν ενοχλεί πολλές κυρίες!

Το κακό είναι όμως τα ατυχήματα που γίνονται την ώρα του ξυρίσματος και το πολύ κακό είναι ότι ο ερεθισμός εκεί… τσούζει και ενοχλεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις το καλύτερο κόντρα ξύρισμα

 

Πως θα αποφύγεις λοιπόν τα …δυσάρεστα;

 

  1. Στην πρώτη σου φορά ή αν τις έχεις αφήσει να μεγαλώσουν τριμάρισε με ψαλίδι

Οι κοντές τρίχες ξυρίζονται πιο εύκολα, γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις, καλύτερα να τριμάρεις τις μακριές και σγουρές τρίχες της ηβικής περιοχής. Φυσικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι της εργαλειοθήκης σου ή της μαγειρικής, όπως και το ψαλίδι με το οποίο διορθώνεις τα μικρολαθάκια του κουρέα. Αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους ψαλίδι, αποκλειστικά για την περιοχή αυτή, το οποίο θα απολυμαίνεις με οινόπνευμα πριν από κάθε χρήση. Η καθαριότητα είναι το βασικότερο, για να αποτριχώσεις με ασφάλεια την ευαίσθητη περιοχή σου.

 

  1. Κάνε καυτό ντουζ

Είναι κακή ιδέα να ξυρίζεις τις τρίχες σου σε στεγνό δέρμα. Η καλύτερη ώρα για να αποτριχώσεις την ηβική σου περιοχή, είναι μετά από ένα καυτό μπάνιο. Οι τρίχες θα μαλακώσουν και το δέρμα θα είναι απαλλαγμένο από τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, οπότε η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο απλή. Φυσικά, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα τζελ ξυρίσματος, για να αποτρέψεις κάθε πιθανότητα κοψίματος και ερεθισμού.

 

  1. Ξυρίσου προς τη σωστή φορά

Αν και η γενική αντίληψη λέει να ξυρίζουμε κόντρα τις τρίχες, η τακτική αυτή προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και συχνά οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα, αντί να φυτρώσουν κανονικά. Αν θέλεις να αποτρέψεις αυτές τις αντιδράσεις, ξύρισε τις τρίχες προς τη φορά τους, κάτι το οποίο δε θα μπουκώσει το ξυράφι και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και δεύτερη φορά (εννοείται για τον ίδιο λόγο και όχι για το ξύρισμα άλλου σημείου.

 

  1. Πρόσεχε τα …μπαλάκια!

Οι όρχεις δηλαδή τα μπαλάκια μας,  είναι το πιο ευαίσθητο σημείο στο ανδρικό σώμα, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η ενασχόληση μαζί τους. Επίσης, είναι ένα σημείο που μαζεύει πολλά βακτήρια, καθώς δεν αερίζεται επαρκώς και ιδρώνει, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε μολύνσεις, εάν κοπείς κατά το ξύρισμα. Γι’ αυτούς τους λόγους, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και αργές κινήσεις. Μη βιάζεσαι και φυσικά, πιάσε το ξυράφι με το καλό σου χέρι.

 

  1. Φρόντισε τις πληγές

Όσο προσεκτικές κινήσεις και αν κάνεις, πάντα υπάρχει η πιθανότητα τελικά να κοπείς. Αν γίνει αυτό, φρόντισε αμέσως την πληγή, ξεπλένοντας με άφθονο ζεστό νερό και αποστειρώνοντας με λίγο betadine. Βάλε ένα κομμάτι χαρτί υγείας για δέκα λεπτά, μέχρι να σταματήσει το αίμα. Αν πάλι το κόψιμο είναι μεγάλο και η αιμορραγία αρκετή και σε σταματάει, ίσως να έκοψες φλέβα και χρειαστούν ράμματα. Όπως και νά χει, μην ανησυχείς και προσπάθησε να περιορίσεις όσο μπορείς τις πιθανότητες, προσέχοντας πολύ.

 

  1. Ενυδατώσου για να μην έχεις φαγούρα

Η φαγούρα μετά το ξύρισμα είναι συχνό φαινόμενο και για να την αποτρέψεις ή να τη μειώσεις, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια καλή ενυδατική κρέμα, που θα ενυδατώσει και θα θρέψει το δέρμα. Αν λίγες μέρες μετά από το ξύρισμα παρατηρήσεις σπυράκια και έντονη φαγούρα, πιθανώς να έχει γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να προκλήθηκε θυλακίτιδα, ένα είδος φλεγμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επισκεφτείς ένα δερματολόγο, που θα σου συστήσει μια αντιβακτηριδιακή κρέμα για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα.