fbpx

7 ερωτήματα για τις σχέσεις που δεν έχουν εύκολη απάντηση

7 ερωτήματα για τις σχέσεις που δεν έχουν εύκολη απάντηση

Είναι κάποιες φορές που αναρωτιέσαι για κάποια πράγματα συνήθως συναισθηματικά αλλά όσο και να προσπαθείς η απάντηση είναι πολύ δύσκολη και συνήθως βγαίνει μέσα από καταστάσεις δηλαδή στη πράξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το τέλειο γυναικείο στήθος που σίγουρα ψάχνεις!

 

Δες ποια είναι αυτά τα δύσκολα ερωτήματα που κάνουμε στον εαυτό μας:

 

  1. Ήταν λάθος η τελευταία μου σχέση;

Τίποτα απ’ όσα κάνεις είναι λάθος. Ήταν μια απόφαση του τότε παρόντος σου και τώρα παρελθόντος. Άρα για να το αποφασίσεις τότε σημαίνει πως κάτι ίσχυε και για τα δύο άτομα. Αν δεν ισχύει πλέον αυτό δεν το κάνει λάθος αλλά μάθημα πλέον. Προχωράς παρακάτω με το κεφάλι ψηλά.

 

 

  1. Είναι εφικτό να μείνουν φίλοι δύο άτομα που ήταν σε μακροχρόνια σχέση;

Τονίζω το μακροχρόνια. Αν εξαιρέσουμε την ατάκα που αναμασούν όλοι «να μείνουμε φίλοι» δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το να μπορεί ο άλλος να σε δει φιλικά όταν πριν από λίγες μέρες ήσασταν μες τα μέλια μη μπορώντας μακριά ο ένας από τον άλλον κάτι πάει Χ. Είτε που κοροϊδευόσασταν είτε που ο ένας από τους 2 δεν εννοούσε όσα έλεγε. Ειδικά αν δεν έχεις γνωρίσει τον άλλο σαν φίλο από την αρχή το σενάριο είναι λίγο απίθανο.

 

  1. Να μην λέω ότι σκέφτομαι μήπως παρεξηγηθώ;

Εννοείται πως δεν θα πεις τον άλλο άσχημοή χοντρόήχαζό και τόσα άλλα. Αλλά επίσης εννοείται πως δεν θα προσποιείσαι ώστε να κερδίσεις το αντίθετο φύλο. Το παν είναι να δείξεις ότι είσαι με τα καλά και τα κακά του. Ότι κι αν κρύβεις κάποτε θα βγει στην επιφάνεια. Οι τσακωμοί είναι το αλάτι και το πιπέρι που αναζωογονεί την κάθε σχέση.

 

 

  1. Να μείνω μαζί της αναγκαστικά ή θα βρω καλύτερη;

Αν νιώθεις πως η σχέση σου με το άλλο άτομο δεν σου προσφέρει όσα ανέμενες  moveonmate! Το να μένεις συγκαταβατικά με κάποιον ελπίζοντας πως μπορεί να αλλάξει ή ότι μπορεί να γίνει καλύτερος μόνο άγχος και ανασφάλεια σου προκαλεί παρά ευτυχία. Μη ξεχνάς τον εαυτό σου και πώς ένιωθες λίγο καιρό πριν. Είναι το ίδιο και τώρα. Αν όχι τότε θα βρεις σίγουρα κάποιον καλύτερο/η που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο!

 

  1. Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να προχωρήσω με τη ζωή μου;

Αν έχεις χωρίσει πρόσφατα εννοείται πως θα δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Αυτό περιλαμβάνει χρόνο ηρεμίας ξεκούρασης και διασκέδασης με τους φίλους σου. Αφού γίνουν αυτά θα κάτσεις και θα σκεφτείς: Μπορείς να μπεις ξανά στη διαδικασία γνωριμίας από την αρχή. Κάποιος να μάθει ξανά τις αδυναμίες προτερήματα και χαρακτηριστικά σου Εάν ναι το timing δεν παίζει ρόλο. Φτάνει να νιώθεις έτοιμοςκαι goodluck!

 

  1. Πότε θα ξέρω αν πρέπει να κάνω θυσίες για το άλλο άτομο;

Πίστεψέ με θα το καταλάβεις. Αν υπάρχει αμοιβαία ανταπόκριση και υποστήριξη τότε ναι  κάνε θυσίες. Θυσίασε χρόνο όρεξη καμιά έξοδο που ήθελες πολύ να πας… Μη θυσιάσεις όμως:

  • το μέλλον σου (σπουδές/δουλειά)
  • την οικογένειά σου
  • τους φίλους σου

 

  1. Τελικά πώς θα καταλάβω για το πώς με βλέπει;

Αν το αντίθετο φύλο δεν σου έχει εκφράσει ακόμη τα συναισθήματά του είναι καιρός να κάνετε την περίφημη “κουβέντα“! Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να μιλάτε να περνάτε καλά χωρίς να γνωρίζει ο ένας για το πώς νιώθει ο άλλος. Αφιερώστε μια ωρίτσα από τη μέρα σας και ξεκαθαρίστε τι θέλετε.